کوله پشتی عامل آسیب ستون فقرات و کمردرد در کودکان
ایرج عبداللهی، استاد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در گفتوگویی با توجه به نزدیک شدن به مهرماه و فصل بازگشایی مدارس، گفت: به بازگشایی مدارس نزدیک شدهایم و این امر ضروری است خانوادهها. هنگام خرید کیف و کفش برای فرزندان خود باید به نکات مهمی توجه کرد.
به گزارش آنا، وی ادامه داد: متأسفانه گاهی دیده می شود که کیف های حمل دانش آموزان سنگین است. همچنین پس از مدتی استفاده می تواند مشکلاتی مانند انحنای ستون فقرات، درد ستون فقرات که می تواند در ناحیه گردن و پشت باشد ایجاد کند.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: به خانواده ها توصیه می شود کیف هایی را که کوله پشتی هستند بخرند به عبارتی از کیف هایی استفاده کنند که روی شانه دانش آموزان قابل حمل باشد تا وزن کیف روی ستون فقرات متقارن باشد و دانش آموزان بتوانند. آنها نباید آن را با یک دست حمل کنند، علاوه بر این، کیف باید نرم و سبک باشد.
عبداللهی تاکید کرد: والدین توجه داشته باشند که محتویات داخل کیف زیاد نباشد تا باعث ایجاد وزن در کیف نشود. حتی پیشنهاد می شود دانش آموزان مقداری از کتاب های درسی خود را در مدرسه نگهداری کنند تا مجبور نباشند روزانه تعداد زیادی کتاب از خانه به مدرسه و برگردند.
فشار زیاد روی ستون فقرات باعث مشکلات قد می شود
وی به عوارض کیف های سنگین مدرسه اشاره کرد و گفت: وزن کیف مدرسه باعث ایجاد فشار زیادی می شود که به گردن، شانه ها و شانه ها منتقل می شود. به مرور زمان این فشار غیرعادی بر ارتفاع و رشد ستون فقرات دانش آموزان اثر گذاشته و آنها را با مشکل مواجه می کند.
مدرس دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی در خصوص کفش های دانشجویان گفت: توصیه می شود کفش ها سبک، نرم و راحت باشند. کفش باید با توجه به سایز پای دانش آموز خریداری شود. به عبارت دیگر نه کوچکتر و نه بزرگتر از پای کودکان باشند. والدین در خرید کفش باید توجه داشته باشند که کفش باید دارای پاشنه 2.5 تا 3 سانتی متری و کفی نرم باشد که کاملاً پای کودک را بپوشاند. کفش نباید به پا فشار بیاورد.
عبداللهی نحوه نشستن در کلاس را ذکر کرد و افزود: معمولاً مدارس از نیمکت هایی استفاده می کنند که محل نشستن دانش آموزان با محل قرار دادن دفتر و کتابشان فاصله دارد، این امر باعث می شود دانش آموزان مدام قوز کرده و خم شوند همه
وی ادامه داد: ارتفاع میز و صندلی باید به گونه ای باشد که زاویه مفصل ران و زانو 90 درجه باشد و زمانی که دانش آموز آرنج خود را روی میز قرار می دهد، بدن به جلو خم نشود. اگر این نکته رعایت نشود به مرور زمان باعث قوز، گردن و کمردرد می شود.
شیوع گردن درد و کمردرد در کودکان
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران تصریح کرد: رعایت نکردن عواملی مانند تحرک کودکان، نشستن نامناسب و استفاده زیاد از تلفن، موبایل و لپ تاپ باعث گسترش گردن درد در کودکان شده است.
نوشته کوله پشتی عامل آسیب ستون فقرات و کمردرد در کودکان اولین بار در سرگرمی روز. پدیدار شد.