مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

چطور هنگام رانندگی در شب، دید خود را بهتر کنیم؟

به‌طورکلی رانندگان در شب ریسک تصادف بالاتری دارند. NHTSA آمریکا می‌گوید در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۹ درصد از بیش از ۵ میلیون تصادف خودرویی آمریکا در شب رخ داده‌اند و تقریباً نیمی از این حوادث با تلفات همراه بوده‌اند. متأسفانه با اینکه انسان توانایی‌های بسیار زیادی دارد اما میدان دید طبیعی ما در شب بسیار ضعیف است. با این تفاسیر جای تعجبی ندارد که میدان دید ما در زمان رانندگی در شب به‌طور قابل‌توجهی محدود شود و قضاوت درباره سرعت و فضای موجود سخت‌تر باشد.

به این موارد باید خستگی و کلافگی ساعات پایانی روز را نیز باید اضافه کنیم که همگی در کنار یکدیگر خطر تصادفات رانندگی را افزایش می‌دهند. به منظور افزایش ایمنی خود، سرنشینان خودرو و سایر کاربران جاده باید تمامی اقدامات لازم جهت جلوگیری از تصادفات را به کار ببندیم. آنچه که هر راننده باید انجام دهد متفاوت از سایر رانندگان خواهد بود اما در کل باید خودرو در شرایط مناسبی قرار داشته و حین رانندگی در شب توجه دوچندانی به شرایط داشته باشیم. ما در این مقاله ۷ روش مهم برای بهبود میدان دید راننده در شب را ذکر می‌کنیم.

روش‌های بهبود میدان دید هنگام رانندگی در شب

تمیز نگه داشتن شیشه جلو

همان‌طور که گفتیم میدان دید انسان در شب بسیار محدود است بنابراین باید اقدامات زیادی را برای بهبود میدان دید انجام داد. شیشه جلوی خودرو اولین خط دفاعی در این زمینه بوده و در طول روز شاید تشخیص محیط اطراف کار ساده‌ای باشد اما کثیفی شیشه جلو در شب می‌تواند خطرات زیادی ایجاد کند. آلودگی‌های روی شیشه باعث پراکندگی نور شده و چشمان راننده را اذیت می‌کند. در کنار تمیز کردن شیشه جلو از عملکرد صحیح برف‌پاک‌کن‌ها مطمئن شوید. باید شیشه جلو را از داخل کابین نیز تمیز کرد تا برای دید مانعی ایجاد نکند.

تمیز کردن منظم چراغ‌های جلو

پس از شیشه‌ها نوبت به چراغ‌های جلو می‌رسد که شاید مهم‌ترین قطعه خودرو برای رانندگی در شب باشند. مهم نیست که روشنایی خیابان و جاده در چه وضعیتی است چراکه هرگونه اختلال در عملکرد چراغ‌های جلو می‌تواند رانندگی در شب را به امری غیرممکن بدل کند. درست همانند تمامی بخش‌های وسیله نقلیه، باید چراغ‌ها در بهترین شرایط قرار داشته باشند. چراغ‌های جلو به راحتی کثیف می‌شوند و نیازمند تمیزی مداوم هستند. از طرفی با دیدن نشانه‌های خرابی چراغ‌های جلو باید نسبت به تعویض آن‌ها اقدام کنید.

استفاده از نوربالا فقط در صورت لزوم

زمانی که محیط بیرون خودرو بسیار تاریک است احتمالاً از نور بالا استفاده خواهید کرد. قطعاً چنین ویژگی‌ای مفید است اما فقط باید در شرایط خاص از نور بالا استفاده کرد. متأسفانه برخی رانندگان بدون توجه به شرایط جاده و دیگر رانندگان، همواره از نور بالا استفاده کرده و چشمان آن‌ها را اذیت می‌کنند. نور بالای خودرو می‌تواند به‌صورت موقتی چشمان رانندگان دیگر را کور کرده و احتمال تصادف را افزایش دهد. تنها در صورتی باید از نور بالا استفاده کرد که خودرویی از روبرو نزدیک نشود. همچنین در شرایطی که مه سنگینی وجود دارد نباید از نور بالا استفاده کرد چراکه باعث کاهش میدان دید خواهد شد.

عدم رانندگی در زمان خستگی

طبیعی است که انسان پس از کار خسته شود و با تاریکی هوا بخوابد. با اینکه افراد زیادی در ساعات پایانی شب همچنان بیدار هستند اما رانندگانی هستند که سریعاً خسته و خواب‌آلود می‌شوند. خطرات خواب‌آلودگی پشت فرمان خودرو کاملاً بدیهی است اما نباید آن را دست‌کم گرفت. تخمین‌ها نشان می‌دهد ۳۳۰ هزار تصادف خودرو در سال نتیجه خواب‌آلودگی رانندگان آمریکایی است. همچنین NHTSA می‌گوید چنین تصادفاتی سالانه هزینه ۱۰۹ میلیارد دلاری دارد. چشمان خواب‌آلود میدان دید محدودی دارند و باعث می‌شوند همه‌چیز به‌صورت محو دیده شوند. از طرف دیگر خستگی باعث افزایش زمان واکنش و اختلال در قوه ادراک می‌شود.

خاموش کردن چراغ‌های کابین خودرو

شاید در نگاه اول روشن نگه داشتن چراغ‌های داخل کابین در شب ایده خوبی باشد زیرا نه تنها باعث می‌شود کابین حس و حال بهتری داشته باشد بلکه چراغ‌ها راننده را هوشیار نگه می‌دارند اما این‌طور نیست. در واقع نباید حین رانندگی در شب چراغ‌های کابین روشن باشند. این چراغ‌ها به‌طور سورپرایز کننده‌ای باعث حواس‌پرتی در شب می‌شوند چراکه حواس راننده بجای تمرکز روی جاده به آن‌ها پرت می‌شود. بدتر اینکه چراغ‌های داخل کابین اثر منعکس کننده خطرناکی ایجاد می‌کنند و بیرون خودرو تاریک دیده می‌شود. از طرفی خاموش کردن ناگهانی این چراغ‌ها کوری موقتی ایجاد می‌کند چراکه برای تنظیم چشمان راننده با تاریکی داخل کابین اندکی زمان نیاز خواهد بود.

حرکت با سرعت مطمئن

این موضوع ارتباطی با شب یا روز ندارد اما زمان رانندگی در اهمیت بیشتری دارد. همه شما با عاقبت مسابقات خیابانی پرسرعت در ساعات پایانی شب آشنا هستید. سرعت زیاد می‌تواند میدان دید در شب را کاهش دهد. تنظیم کامل چشمان ما با تاریکی، حتی در بهترین شرایط نیز مدتی طول می‌کشد بنابراین حرکت با سرعت بالا باعث خواهد شد چشمانتان به سختی بتوانند موانع جاده را تشخیص دهند. همین موضوع منجر به تأخیر در واکنش شده و خطرات زیادی دارد. حتی اگر خودروهای زیادی در جاده حضور نداشته باشند هم امکان تصادف با حیوانات، عابران پیاده و یا دیگر موانع وجود دارد. همیشه با سرعت مطمئنه حرکت کرده و در صورت لزوم سرعت خود را کاهش دهید تا بهتر بتوانید شرایط جاده را درک کنید.

مراجعه به چشم‌پزشک

پس از رعایت تمامی موارد این مقاله شاید نوبت مراجعه به یک چشم‌پزشک فرا رسیده باشد تا چشمان شما را معاینه کرده و در صورت لزوم اقدامات مناسب را انجام دهد. مشکلاتی همچون دوربینی یا نزدیک‌بینی و نیاز به عینک می‌تواند با مراجعه به چشم‌پزشک حل شود. چشم‌پزشک با انجام برخی آزمایش‌های خاص می‌تواند میدان دید چشمان شما را بررسی نماید. حتی اگر نیازی به عینک نباشد هم شاید با انجام برخی تمرین‌ها و عادات خوب می‌توان میدان دید چشمان در شب را بهبود بخشید. رژیم غذایی سلامت از غذاهای حاوی ویتامین A از جمله هویج، کدو، اسفناج، تخم‌مرغ، شیر و… تشکیل می‌شود و به‌طور قابل‌توجهی قدرت بینایی را افزایش می‌دهد.

مطالب مشابه را ببینید!