واکنش سلبریتی ها به حمله اسرائیل به ایران و سیاست های دوگانه رسانه ها
سلبریتیها در همه جای دنیا نسبت به مسائل مختلف واکنش نشان میدهند و این واکنشها معمولاً در چارچوب مسئولیت اجتماعی چهرههای معروف ارزیابی میشود. موضوع به سیاست که میرسد، اما وضعیت فرق دارد. خاصه در ایران شاهدیم که همزمان با هر دوره از انتخابات برخی سلبریتیها شروع به موضعگیری سیاسی کردهاند. رویکرد آنها نیز با واکنشهایی همراه میشود. مثلاً اغلب جریان و گروهی هستند که چون یک چهره معروف از نامزد آنها حمایت نکرده، در باب نداشتن سواد سیاسی و عدم لزوم ورود هنرمندان و ورزشکاران و… به سیاست میگویند! در مقابل گروهی که از نامزد آنها حمایت شده نیز از رویکرد سلبریتیها حمایت کرده و حرفهای آنها را سند افتخار خود میدانند!
در دیگر موضوعات سیاسی نیز همین طور است. مثلاً در روزهای اخیر که تنشهای منطقهای بالا گرفته و سایه جنگ بیش از قبل گسترده شده و مشخصاً بعد از حمله اسرائیل به ایران شاهد پررنگ شدن نقش سلبریتیها هستیم.
بدیهی است که تهدید تمامیت ارضی خون هر ایرانی را به جوش میآورد و سلبریتیها نیز مستثنی نیستند. اما موضوع وقتی جالب میشود که به برخورد دوگانه با سلبریتیها توجه کنیم. مثلا فلان بازیگر که هر بار سخن گشوده و نقدی به وضعیت مملکت کرده، مورد اتهام قرار گرفته حالا به خاطر ابراز تاسف از شهادت نیروهای ارتش کشور مورد تشویق قرار میگیرد. نکته دیگر اینکه واکنشهای مورد استقبال در همان شبکههای اجتماعی فیلتر شده نشان داده شده و حالا مورد استناد است.
شاهد این مدعا مطلبی است که امروز روزنامه همشهری نوشته. از رضاکیانیان و پرویز پرستویی تا سیدجواد هاشمی و فرزاد حسنی را کنار هم قرار داده و از مواضع وطن پرستانهآنها استقبال کرده است.
وطن پرستی سلبریتیها حتماً قابل ستایش و احترام است، اما برخورد دوگانه با سلبریتیها اینچنین نیست. باید دید که استقبال امروز از ورود سلبریتیها در موارد و موضوعات دیگر هم ادامه خواهد داشت یا مختص به امروز و این موضوع است. مثلا اگر رضا کیانیان و پرویز پرستویی یک پست انتقادی در شبکههای اجتماعی منتشر کنند، مورد هجمه روزنامه همشهری قرار نمیگیرند؟