نگاهی به تولید ناخالص داخلی و برابری قدرت خرید کشورهای گروه بیست + اینفوگرافی
در اوج بحران نفتی دهه ۱۹۷۰، گروه هفت (G7) به عنوان نخبگان اقتصاد جهانی ظهور کرد؛ اقتصادهای بزرگ، پیشرفته و با درآمد بالا که بر بخشهای کلیدی جهانی تسلط داشتند. سپس در دهه ۲۰۰۰، گروه بریکس (BRICS)، پا به عرصه گذاشت و با قدرت اقتصادی رو به رشد خود که توسط جهانیسازی تقویت شده بود، به رقابت با گروه هفت پرداخت. هر دو گروه اکنون در گروه بیست (G20)، که ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان را شامل میشود، گرد هم آمدهاند و حدود ۷۰ تا ۸۵ درصد از اقتصاد جهان را (بسته به نوع محاسبه تولید ناخالص داخلی) پوشش میدهند. اینفوگرافی زیر ارزش تولید ناخالص داخلی هر عضو گروه بیست را در سال ۲۰۲۴، با تعدیل برابری قدرت خرید (PPP) نشان میدهد. دادهها از صندوق بینالمللی پول در اکتبر ۲۰۲۴ گردآوری شده است.
همه ارقام گرد شده و بر حسب دلار بینالمللی هستند.
رتبهبندی کشورهای گروه بیست بر اساس تولید ناخالص داخلی تعدیل شده با برابری قدرت خرید
از سال ۲۰۱۴، چین بزرگترین اقتصاد جهان از نظر تولید ناخالص داخلی تعدیل شده با برابری قدرت خرید بوده است. اگرچه از نظر نرخهای بازار مبادله ارز، هنوز در رتبه دوم جهان قرار دارد.
در رتبه دوم، ایالات متحده حدود ۴ تریلیون دلار از چین عقب است.
هند در رتبه سوم قرار دارد، با تولید ناخالص داخلی تعدیل شده با برابری قدرت خرید که تقریباً چهار برابر تولید ناخالص داخلی اسمی آن است. روسیه و ژاپن نیز پنج کشور برتر را تکمیل میکنند.
از منظر ژئوپلیتیک، کشورهای بریکس به طور جمعی عملکرد بهتری دارند که بخش بزرگی از این موفقیت مدیون رشد چشمگیر هند است.