نمایش عروسکی خیلی به گردن هنر کشور حق دارد – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: دبیر بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی(تهران – مبارک) با بیان اینکه ایران جزو پرچمداران نمایش عروسکی در جهان است، گفت: این جشنواره مانند میراثی است که به نسل ما رسیده است و همانند مشعل المپیک در حال حرکت هستیم تا به دست نفر بعدی برسانیم.
به گزارش سینماپرس، امیر سلطاناحمدی به ایرنا گفت: این اتفاق که توسط پیشکسوتان ما رقم خورده، اتفاق خیلی نابی بوده است. قبل از فجر، نمایش عروسکی است که به صورت بینالمللی برگزار میشود و هر سال یک گام رو به جلو برداشته است.
وی ادامه داد: کسانی که برای این رویداد تلاش کردند خیلی در بند این نبودند که آورده مالی این جشنوارهها برای هنرمندان و دبیرخانه چیست و تمام تلاششان بر این بود که این دانه که روزی در سال ۱۳۶۸ کاشته شده آرام آرام تبدیل به نهال شده و رشد پیدا کرده است، اکنون درخت جوانی است که به درخت تناوری تبدیل خواهد شد.
نمایش عروسکی خیلی به گردن هنر کشور حق دارد
سلطاناحمدی تصریح کرد: نمایش عروسکی خیلی به گردن هنر کشور حق دارد. خیلی وقتها خاطراتی را که مرور میکنیم در انتها میبینیم که همگی از دل نمایشهای عروسکی شکل گرفته است. امیدوارم به روزی برسیم که برای گرفتن حقوق نمایشگران عروسکی نیاز نباشد که بجنگیم و ثابت کنیم که جشنواره خیلی مهمی است. نگاه ما کیفیتمحور بوده است.
امیدوارم به روزی برسیم که برای گرفتن حقوق نمایشگران عروسکی نیاز نباشد که ثابت کنیم جشنواره خیلی مهمی است.
او در عین حال گفت: در حوزه نمایش عروسکی از حیث تکنیکهای حرف زیادی در دنیا داریم و در منطقه خاورمیانه میتوانیم حرف اول را بزنیم. ما اصلا از دنیای عروسکی عقب نیستیم.
سلطاناحمدی یادآوری کرد: یک نشست تخصصی هم به نام سایهها در مسیر جاده ابریشم داشتیم که شاید جزو معدود دفعاتی بود که در آن چیدمان سخنرانها و مطالب به شکلی بود که اساتید حاضر از خارج از کشور در وبینار، چیزهایی از داخل کشور فرا بگیرند و یا اگر آنها مواردی دارند ما یاد بگیریم.
اقبال عمومی از خارج از کشور هم وجود دارد
وی گفت: اقبال عمومی از خارج از کشور هم وجود دارد و میدانند نمایش عروسکی در ایران خیلی جلو است و جشنواره تهران – مبارک را که قدیمی است، میشناسند. ایران هم جزو پرچمداران نمایش عروسکی در جهان است.
جشنواره بیستم تئاتر عروسکی با کارگردانی حامد زارعان شب گذشته در بوستان آب و آتش افتتاح شد که همراه با برگزاری کارگاههای آموزشی برای کودکان و ساخت عروسک با بادکنک بود و بادکنکهای سفید بر اساس شعار جشنواره به نام «رویای سفید دوستی» است. گریم و اجراهای مختلف محیطی نیز از دیگر برنامههای آیین گشایش جشنواره بود.
در افتتاحیه هیچ گونه اجرایی نبود و از چند استان مثل لرستان، خوزستان و آذربایجان، کیش (مهتاب تبریزی – نوروزخوانی) گروههای نمایش اجرایی برنامه هایی را داشتند.
اجرای مهتاب تبریزی در روز افتتاحیه از آنجایی که نوروزخوانی بود و در بخش رقابتی جشنواره شرکت دارد، به دلیل این که از کاراکتر(شخصیت) های مبارک استفاده کرده و نماد جشنواره هم هست، در افتتاحیه حضور داشت.
میثم یوسفی با نمایش سازهای خود آمده بود. عروسکهای غولپیکر و آدمبرفی، گلهای پاییزی و مبارک به ترتیب اجرا داشتند. ضمن این که رقص عروسکهای کردی را هم داشتیم.
اجراها از امروز ۲۷ آذر شروع شده و تا دوم ادامه خواهد داشت. این اجراها در بخش صحنهای، نوجوان و بزرگسال، خردسال و کودک و نیز فضای باز برگزار میشود.
اجراهای فضای باز در مجموعه عباسآباد، اجراهای صحنهای در تئاتر شهر، کودک و نوجوان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تالار مولوی است. اجرای بهروز غریبپور هم به عنوان مهمان را به مدت سه روز از امروز خواهیم داشت.
بخش ویژه صد ثانیهای یکم و دوم در کوشک باغ هنر اجرا میشود. در این بخش جدید، ۱۸ اثر پذیرفته شده و در روزهای یکم و دوم دی در کوشک باغ هنر اکران میشود. بخش فراگیر هم با همکاری سازمان بهزیستی ۶ اجرا خواهد داشت.