معنی امام علی در دیکشنری فارسی چیست؟
در این مطلب از سایت انتخاب روز پاسخ دقیق امام علی در دانشنامه آزاد واژگان فارسی را پیدا خواهید کرد.
امام علی در دانشنامه آزاد فارسی:
[ویکی شیعه] امام علی (مجموعه تلویزیونی). امام علی(ع)، مجموعه ای تلویزیونی به کارگردانی داود میرباقری که به حوادث اواخر دوران خلافت عثمان تا شهادت امام اول شیعیان می پردازد. این مجموعه در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تهیه و محصول سال ۱۳۷۰-۱۳۷۵ است.
مجموعه تلویزیونی، حاصل بازنویسی فیلمنامه ای از داود میرباقری با عنوان اولیه «خاری در گلو»ست که در سال ۱۳۷۰ش به سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران ارائه شد. فیلمنامه اولیه، بارها مورد بازنویسی و اصلاح قرار گرفته است. این مجموعه تلویزیونی، اولین پروژه مهم تاریخی و مذهبی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بوده است. «خاری در گلو»، اشاره ای است به خطبه شقشقیه علی بن ابی طالب. سریال امام علی (ع)، در سال ۱۳۷۳ش و با حضور ۱۵۰ بازیگر اصلی و بیش از ۵ هزار هنرور از نیروهای ارتش، مقابل دوربین رفت.
wikishia:
[ویکی نور] امام علی(ع). ابوالحسن، علی بن ابی طالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف بن قصی بن کلاب، نخستین امام از ائمه اثنی عشر، دومین معصوم از چهارده معصوم(ع) و از دیدگاه اهل سنت خلیفه چهارم از خلفای راشدین است. آن حضرت دومین شخص عالم اسلام -پس از رسول اکرم(ص)- و وصی و ولی مطلق هستند و اعتقاد به امامت و وصایت و ولایت آن حضرت و یازده فرزند بزرگوارش یکی از اصول مذهب امامیه است. اما عده ای از پیروان و معتقدان آن حضرت به ملاحظه کثرت فضایل و کرامات ایشان از جاده اعتدال منحرف شده و اعتقاداتی فوق اعتقادات شیعه امامیه درباره ایشان پیدا کرده اند. این عده به غلات یعنی غلوکنندگان معروف شده اند و هم در نظر اهل سنت و هم در نظر شیعه از جاده هدایت به دور افتاده اند و از اهل بدعت و ضلال محسوب می گردند.
حضرت علی(ع) به جز کنیه ابوالحسن به ابوتراب نیز معروف بود و این کنیه را حضرت رسول(ص) به او داده بود و آن هنگامی بود که او را بر روی خاک خوابیده دیده بود و او را بیدار کرده و گرد و خاک از پشت او برافشانده و فرموده بود تو ابوتراب هستی. آن حضرت این کنیه را چون از جانب رسول اکرم(ص) به او داده شده بود بسیار دوست می داشت و آن را بر کنیه ها و القاب دیگر ترجیح می داد. اما بنی امیه و دشمنان حضرت در این کنیه نوعی تحقیر و توهین می دیدند و به کسان خود دستور داده بودند که آن را همچون دشنام و ناسزایی درباره او بکار برند. زیاد بن ابیه و پسرش عبیداللّه بن زیاد و حجاج بن یوسف ثقفی این کنیه را درباره او بسیار بکار می بردند.
ابوطالب نام پدر ایشان بود و این کنیه ای بود به جهت پسر بزرگترش که طالب نام داشت و این کنیه بر نام واقعی او که عبدمناف بود غالب آمد و در تاریخ اسلام هیچگاه او را عبدمناف نخوانده اند و فقط با ابوطالب از او یاد کرده اند. می گویند مادرش او را حیدر نام نهاده بود، اما پدرش ابوطالب نام او را به علی تغییر داد. در رجزی که به آن حضرت منسوب است و آن را در غزوه خیبر در برابر مرحب خیبری خوانده است تصریح به این معنی است، زیرا حضرت در این رجز فرموده است:«أنا الذی سمتنی أمی حیدره» (من کسی هستم که مادرم مرا حیدر نامید).
مادر آن حضرت فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبدمناف بن قصی است و بنا به گفته علمای انساب نخستین زن هاشمی است که به ازدواج یک مرد هاشمی (ابوطالب) درآمده است و صاحب فرزند شده است. این بانو را یازدهمین کسی گفته اند که اسلام آورده و حضرت رسول(ص) بر جنازه او نماز خواند و فرمود که پس از ابوطالب هیچکس نسبت به من بیشتر از او نیکی نکرده است.
امام علی(ع) روز سیزدهم ماه رجب سال سی ام عام الفیل، در خانه کعبه متولد شد. می گویند کسی پیش از آن حضرت و پس از ایشان در خانه کعبه متولد نشده است. اگر تولد حضرت رسول(ص) در عام الفیل اتفاق افتاده باشد و عام الفیل بنا بر بعضی محاسبات با سال 570م. منطبق باشد، باید تولد حضرت امام علی(ع) در حدود سال 600م. اتفاق افتاده باشد، یعنی 21 سال قبل از هجرت (با در نظر گرفتن اختلاف سالهای قمری و میلادی این تاریخها تقریبی است).
wikinoor:
نوشته معنی امام علی در دیکشنری فارسی چیست؟ اولین بار در انتخاب روز. پدیدار شد.