مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

معنی المشاعر در دیکشنری فارسی چیست؟

در این مطلب از سایت انتخاب روز پاسخ دقیق المشاعر در دانشنامه آزاد واژگان فارسی را پیدا خواهید کرد.

المشاعر در دانشنامه آزاد فارسی:

[ویکی نور] المشاعر از آثار حکیم صدرالمتألهین شیرازی (979- 1050ق) است که متن عربی آن همراه با ترجمه و شرح فارسی و همچنین ترجمه فرانسوی در اثر حاضر جمع شده است. ترجمه و شرح فارسی را یکی از شاه زادگان و دولت مردان عصر قاجار و صاحب آثاری در حکمت اسلامی به نام بدیع الملک میرزا عمادالدوله (زنده در 1308ق برابر با 1891 م) و ترجمه فرانسوی را شرق شناس مشهور معاصر هانری کربن (1903- 1978م) انجام داده است. این اثر با اهتمام، مقدمه و تعلیقات فرانسوی کربن انتشار یافته است.
در رابطه با اثر حاضر چند نکته گفتنی است:
در انتهای بخش فارسی کتاب، فهرست نامها و اصطلاحات و فهرست مطالب و در ابتدای بخش فرانسوی فهرست مطالب آن ذکر شده است.
اختلاف الفاظ و کلمات در نسخه های مختلف در پاورقی های کتاب ذکر شده است.
2- مجتهدی، کریم، مقدمه بر المشاعر صدرالمتألهین شیرازی (ملاصدرا)، نوشته پروفسور هانری کربن، ترجمه و پیشگفتار دکتر کریم مجتهدی، به ضمیمه متن فارسی المشاعر بدیع الملک میرزا عماد الدوله، انتشارات بنیاد حکمت اسلامی صدرا، تهران، چاپ اول، 1381ش.
شرح رساله المشاعر ملا صدرا

wikinoor: المشاعر


[ویکی اهل البیت] المشاعر (کتاب). المشاعر از آثار حکیم و فیلسوف متأله صدرالدین محمد بن ابراهیم بن یحیی شیرازی مشهور به صدرالمتألهین و ملاصدرا و از نامدارترین حکیمان دوره اسلامی و بنیان گذار حکمت متعالیه است.
نام کتاب بنا به تصریح مصنف آن مشاعر است و نامیدن کتاب به این نام از آن جهت است که مصنف، مطالب هر یک از چهار بخش اصلی کتاب یعنی فاتحه و سه منهج آن را به چند مشعر تقسیم نموده و از آنجا که مشاعر جمع مشعر است این عنوان را برای کتاب برگزیده است و جعلت الرساله منطویه علی فاتحه و موقفین و کل منها مشتمل علی مشاعر و سمیتها بها لمناسبه بین الفحوی والظاهر والعلن والسر.
و اما نامیدن هر یک از فصل های کتاب به مشعر شاید از آن باب باشد که هر یک از آنها محل وقوف و عکوف فکر و اندیشه برای دستیابی به حقیقت از طریق تدبر در علائم و شعائری است که در آن گنجانیده شده است و یا از آن باب که هر یک از آنها دریچه ای را به عالم ملکوت و عالم اسماء و صفات حق می گشاید آن گونه که مشاعر انسان دریچه هایی هستند به عالم ملک و جهان طبیعت.
این کتاب پیرامون اثبات وجود خداوند و بیان اسماء و صفات و افعال او تألیف شده است و از آنجا که این نوع مباحث توقف بر معرفت وجود و احکام آن دارد بخشی از کتاب با عنوان الفاتحه به احکام وجود اختصاص یافته است.
هر چند مؤلف به انگیزه تألیف کتاب تصریح ننموده است اما از مقدمه کتاب چنین استنباط می شود که گویا غرض از تألیف آن بیان اصول و قواعد برهانی و کشفی پیرامون وجود و به دنبال آن تبین صفات و افعال حق و اثبات وجود او بر اساس این قواعد و به دور از مجادلات لفظی بوده است و چون بسیاری از این قواعد و اصول که از ابتکارات مؤلف است به صورت پراکنده در کتاب ها و تألیفات دیگرش ثبت گردیده مؤلف کوشیده است تا اهم آنها را به شیوه ای منقح و پیراسته از زوائد و اضافات در این اثر ارزشمند گرد آورد.
از تاریخ تألیف کتاب مشاعر اطلاع دقیقی در دست نیست اما با توجه به این که در این کتاب نقاوه و چکیده حکمت متعالیه آمده است و با توجه به پختگی مباحث طرح شده در آن می توان نتیجه گرفت که این کتاب از جمله تألیفاتی است که در دهه آخر عمر صدرالمتألهین تألیف شده است و چون بنا به اصح اقوال وفات آن حکیم بزرگ در سال 1045 هـ.ق رخ داده است. بنابراین، این کتاب بین سال های 1035 تا 1045 هـ.ق تألیف شده است.
از سویی دیگر، طبق تصریح مؤلف، برهان معروف او بر اتحاد عاقل و معقول موسوم به برهان تضایف در سن 58 سالگی بر او افاضه شده است.

wikiahlb: المشاعر_(کتاب)

نوشته معنی المشاعر در دیکشنری فارسی چیست؟ اولین بار در انتخاب روز. پدیدار شد.

مطالب مشابه را ببینید!