مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

مسمومیت کشنده کودکان با این گیاهان خانگی

زهرا جهانگرد سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها، با بیان اینکه دها، شایع‌ترین راه ورود سموم به بدن است، اظهار کرد: مسمومیت با گیاهان سمی یکی از شایع‌ترین علل بروز مسمومیت‌های اتفاقی در کودکان در جهان به شمار می‌آید.

به گزارش تسنیم، وی افزود: افراد باید ضمن اطمینان از غیرسمی بودن گیاهانی که در منزل نگهداری می‌کنند، نام گیاهان خانگی را به خاطر بسپارند و آن را روی برچسبی کنار آنها بنویسند.

۸ گیاه سمی آپارتمانی 

جانگرد گفت: مسمومیت با گیاهانی مانند «خرزهره»، «دیفن باخیا»، «گل انگشتانه»، «آزالیا»، «شوکران» و «کرچک» می‌تواند کشنده باشد. در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان، بیمار را در سریع‌ترین زمان به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنید.

وی ادامه داد: شیره سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دیفن باخیا و کالادیوم ـ در صورت خورده شدن ـ می‌تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و خفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود. بسیاری از گیاهان و گل‌های آپارتمانی مانند خرزهره و دیفن باخیا سمی هستند و تماس پوست با آنها و یا به دهان بردن آنها به مسمومیت و سوختگی مخاط منجر می‌شود. همچنین اکالیپتوس ـ درصورتی‌که به‌اشتباه خورده شود ـ حتی در مقادیر کم (یک قاشق) می‌تواند کشنده باشد.

تشخیص گیاه سمی از غیر سمی 

وی تأکید کرد: والدین باید توجه داشته باشند که مصرف یک گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی دلیلی بر غیرسمی بودن آن برای انسان نیست.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، با بیان این‌که مسمومیت با قارچ‌های سمی بسیار خطرناک است، بیان کرد: مردم باید از مصرف قارچ‌هایی که نوع آنها را نمی‌شناسند جداً خودداری کنند، زیرا بعضی از قارچ‌های سمی در صورت خورده شدن می‌توانند باعث نارسایی کبدی حاد و مرگ شوند.

وی خاطرنشان کرد: تشخیص قارچ‌های سمی از انواع غیرسمی از روی شکل ظاهری آنها بسیار دشوار است و به تجربه و تخصص نیاز دارد، بنابراین مردم از مصرف قارچ‌هایی که در طبیعت می‌رویند، خودداری کنند.

در صورت مسمومیت با این شماره تماس بگیرید 

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در صورت بلعیدن قسمت‌های مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان، علاوه بر مراجعه به مراکز درمانی، حتما با مرکز اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم با شماره ۱۹۰ داخلی ۳ کد ۲ تماس حاصل کنید.

مطالب مشابه را ببینید!