مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

سفر اشتراکی دو فرودگر به ماه

دو فرودگر طراحی و توسعه‌داده شده توسط آمریکا و ژاپن امروز؛ چهارشنبه به صورت اشتراکی با یک موشک به ماه پرتاب می‌شوند. 

به گزارش ایرنا، وبگاه فیز در گزارشی آورده است: فرودگرهای ماه، آماده‌اند تا به صورت اشتراکی به ماه سفر کنند و نقش فزاینده بخش خصوصی در اکتشاف فضا را به نمایش بگذارند. 

شرکت تولیدکننده محصولات صنایع هوافضایی تجاری اِسپِیس‌ایکس در ساعت ۱:۱۱ بامداد چهارشنبه (۹:۴۱ صبح به وقت تهران) یک موشک فالکون ۹ را از مرکز فضایی کِنِدی در فلوریدا با پیش‌بینی شرایط آب‌وهوایی بسیار مساعد، به فضا پرتاب خواهد کرد. 

با این موشک، دو فرودگر بدون سرنشین که در شرکت‌های خصوصی ساخته شده‌اند به ماه پرتاب می‌شوند: بلو گوست (Blue Ghost؛ به معنای روح آبی‌رنگ) ساخته شرکت هوافضای آمریکایی فایرفلای اِروسپِیس و رِزی‌لی‌یِنس (Resilience؛ به معنای مقاومت) ساخته شرکت ژاپنی آی‌اِسپِیس. 

سفر اشتراکی دو فرودگر به ماه

فرودگر بلو گوست

هدف هر دو شرکت یادشده این است که با شرکت هوافضای آمریکایی اینتوئتیو مشینز (Intuitive Machines) رقابت کنند. این شرکت که در تگزاس واقع است، سال گذشته به اولین شرکتی تبدیل شد که فرودگر آن با موفقیت همسایه آسمانی زمین را لمس کرد. 

تا همین اواخر، فرودهای نرم (هر نوع فرود که صدمه چشمگیری به حامل یا محموله وارد نمی‌کند) روی ماه، فقط توسط تعداد اندکی از آژانس‌های فضایی ملی دارای منابع مالی کافی انجام می‌شد که آغاز آن از اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۶۶ میلادی بود؛ اما اکنون چند شرکت نوپای آمریکایی در تلاش هستند تا این شاهکار را تحت برنامه آزمایشی خدمات تجاری باربری به ماه (CLPS) ناسا که برای کاهش هزینه‌ها طراحی شده است، تکرار کنند. 

خدمات تجاری باربری به ماه، برنامه ناسا برای بستن قرارداد با ارائه‌دهندگان خدمات باربری است که قادر باشند سطح‌نشین و کاوشگرهای رباتیک کوچک را به قطب جنوب جنوبی ماه بفرستند. 

قرار است مأموریت بلو گوست در ۴۵ روز و مأموریت رِزی‌لی‌یِنس در چهار تا پنج ماه تکمیل شود.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!