مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

جنگنده‌های برتر آمریکا فاصله لس آنجلس تا نیویورک را در چه زمانی طی می‌کنند؟

افرادی که حتی اطلاعات اندکی در مورد قابلیت‌های یک جت جنگنده دارند، احتمالاً می‌دانند که آنها بسیار سریع هستند.

به گزارش روزیاتو، جنگنده‌های مدرن می‌توانند با سرعت ۱.۸ ماخ و سریعتر پرواز کنند و با سرعتی باورنکردنی در آسمان بچرخند. البته، هر جت جنگنده متفاوت است و هر یک مشخصات خاص خود را دارد، بنابراین عوامل زیادی تعیین می‌کنند که چقدر طول می‌کشد تا یک جنگنده عرض کشور را طی کند. برای تعیین زمان مورد نیاز، بهتر است بر روی یک مسافت خاص تمرکز کنید، مثلاً از نیویورک تا لس آنجلس.

این شهر‌ها با ماشین ۴،۴۶۰ کیلومتر از هم فاصله دارند (فاصله زمینی)، اما هواپیما‌ها مجبور نیستند در بزرگراه‌های پر پیچ و خم رفت و آمد کنند. مسافتی که یک جت جنگنده برای رفتن به لس آنجلس از نیویورک باید طی کند ۳،۹۱۲ کیلومتر است. اما موارد بیشتری وجود دارد که باید در نظر گرفته شود، زیرا هیچ یک از جت‌های جنگنده ایالات متحده نمی‌توانند این مسافت را بدون سوخت‌گیری مجدد طی کنند – اگرچه در واقع برای پر کردن مخازن سوخت، همیشه توقف ضروری نیست، زیرا بسیاری از هواپیما‌های نظامی آمریکایی می‌توانند در هوا سوخت‌گیری کنند؛ بنابراین اگر به چند جنگنده نگاهی بیندازیم و توانایی‌های آنها را مقایسه کنیم، مشخص می‌شود که هر کدام مدت زمان خاصی برای طی کردن این مسافت با در نظر گرفتن سوخت‌گیری مجدد لازم دارند و این زمان در مورد آن‌ها کمی متفاوت است. هواپیما‌های قدیمی قرن بیستمی، مانند F-۱۵ Strike Eagle، بسیار سریع هستند، اما در قیاس با جنگنده‌های جدیدتر مانند F-۲۲ و F-۳۵ چه عملکردی خواهند داشت؟

F-۱۵E Strike Eagle

F-۱۵E Strike Eagle یک جنگنده بمب افکن نسل چهارم به روز شده و پیشرفته است که از دهه ۱۹۷۰ به اشکال مختلف وجود داشته است. کشور‌های متعددی در سراسر جهان از F-۱۵ استفاده می‌کنند، و آنها هواپیما‌های برتری هستند که در کارزار‌های رزمی متعددی خدمت کرده‌اند. این روزها، ایالات متحده از F-۱۵‌های بسیار کمتری نسبت به دوران اوج این جنگنده استفاده می‌کند، اما آنها هنوز هم سریع و چابک و با قابلیت‌های چشمگیر هستند.

F-۱۵E دارای دو موتور F۱۰۰-PW-۲۲۰ یا ۲۲۹ ساخت Pratt & Whitney است که قادر هستند این جنگنده را با سرعتی بیش از ۲.۵ ماخ (۳،۰۰۰ کیلومتر در ساعت) به حرکت درآورد. البته، این حداکثر سرعت F-۱۵E است، اما برای تمام پرواز‌های در عرض کشور پایدار نیست. سرعت کروز F-۱۵E حدود کیلومتر ۹۲۰ در ساعت است که احتمالاً سرعتی است که با آن در یک مسافت مستقیم در طول ایالات متحده پرواز خواهد کرد. F-۱۵E با مخازن سوخت انطباقی روی هواپیما و سه مخزن سوخت خارجی، می‌تواند ۳۸۴۰ کیلومتر را طی کند – تقریباً ۸۰ کیلومتر کمتر از کل مسافت بین لس آنجلس و نیویورک، بنابراین نیاز به سوخت‌گیری مجدد هوایی دارد.

این فرآیند ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد، بنابراین به طور متوسط، سوخت گیری ۱۰ دقیقه به زمان پرواز اضافه می‌کند. برای طی کردن این مسافت همراه با زمان اضافی برای سوخت گیری، یک F-۱۵E باید چهار ساعت و ۲۵ دقیقه پرواز کند تا این مسافت را طی نماید. این محاسبه دیگر هواپیما‌های در مسیر را در نظر نمی‌گیرد، همچنین سرعت باد، زمان برخاستن و فرود یا سایر ملاحظات خارجی را در نظر نمی‌گیرد – این فقط حداقل زمانی است که هواپیما برای طی کردن فاصله از نیویورک تا لس آنجلس نیاز دارد.

F-۲۲ Raptor

F-۲۲ Raptor اولین هواپیمای جنگنده نسل پنجم جهان است، بنابراین مقایسه خوبی بین نسل‌ها ارائه می‌دهد. F-۲۲ یک جنگنده پنهانکار دو موتوره مافوق صوت است که برای انجام انواع ماموریت‌ها از حمله زمینی و برتری هوایی گرفته تا جنگ الکترونیک و جمع آوری اطلاعات طراحی شده است. F-۲۲ از دو موتور توربوفن پرت‌اند ویتنی F۱۱۹-PW-۱۰۰ استفاده می‌کند که هر کدام قادر به تولید ۳۵،۰۰۰ پوند نیروی پیشرانه هستند.

در حداکثر سرعت خود، F-۲۲ می‌تواند تا ۲.۲۵ ماخ (۲،۷۶۲ کیلومتر در ساعت) پرواز کند که کمی کندتر از F-۱۵E Strike Eagle است. چیزی که F-۲۲ بیشتر از آن جنگنده قدیمی دارد، یک ویژگی سوپرکروز است که سرعت کروز آن را روی بیش از ۱.۵ ماخ (بیش از ۱،۸۴۰ کیلومتر در ساعت) تنظیم می‌کند – به طور قابل توجهی سریعتر از سرعت کروز بیشتر جنگنده ها. این قابلیت باعث می‌شود با سرعت بیشتری مسافت‌های میان کشوری را پیمود، اگرچه حفظ سوپرکروز برای مدت طولانی سوخت زیادی مصرف می‌کند.

یک F-۲۲ Raptor با دو مخزن سوخت خارجی می‌تواند کمی بیش از ۲،۹۶۰ کیلومتر را طی کند. خوشبختانه سوخت گیری هوایی در مورد این جنگنده نیز امکان پذیر است و به طور متوسط ​​۱۰ دقیقه طول می‌کشد تا باک‌ها دوباره پر شوند. برای F-۲۲ حدود ۲ ساعت و ۱۷ دقیقه طول می‌کشد تا با سرعت سوپرکروز ثابت مسافت بین دو شهر مذکور را طی کند. این عدد کاملاً بر اساس تئوری است، و حفظ سوپرکروز برای آن مسافت، سوخت زیادی را مصرف می‌کند. سرعت استاندارد کروز F-۲۲ حدود ۱،۱۰۴ کیلومتر در ساعت است، بنابراین این مسافت در واقعیت ۳ ساعت و ۴۲ دقیقه طول می‌کشد تا طی شود.

F-۳۵A Lightning II

F-۳۵ Lightning II پیشرفته‌ترین جت جنگنده نسل پنجم در جهان است. همچنین این جنگنده نسبتاً جدید است، و در سال ۲۰۱۵ در فهرست موجودی ناوگان جنگنده‌های ایالات متحده معرفی شده است و چندین نسخه نیز از آن وجود دارد. تفنگداران دریایی از نسخه F-۳۵B استفاده می‌کنند، نیروی دریایی با F-۳۵C پرواز می‌کند، و نیروی هوایی از سریع‌ترین پیکربندی، F-۳۵A استفاده می‌کند. این گونه‌ها چالش‌های منحصر‌به‌فرد هر بخش از ارتش را رفع می‌کنند، اما به‌عنوان یک گروه، F-۳۵ به سرعت تبدیل به هواپیمای جنگنده برجسته‌ای شد که توسط ایالات متحده و متحدانش به پرواز درآمده است.

F-۳۵A دارای یک موتور توربوفن پرت‌اند ویتنی F۱۳۵-PW-۱۰۰ است، همان موتوری که در مدل‌های دیگر وجود دارد. این موتور نیروی پیشرانه ۴۳،۰۰۰ پوندی فراهم می‌کند که به این جنگنده اجازه می‌دهد به سرعت بیش از ۱.۶ ماخ (۱،۹۶۴ کیلومتر در ساعت) برسد. سرعت کروز این هواپیما ۰.۸۶ ماخ (۱،۰۵۴ کیلومتر در ساعت) است. برد F-۳۵A حدود ۲،۱۶۰ کیلومتر است که با استفاده از باک‌های سوخت داخلی امکان پذیر می‌شود، زیرا F-۳۵‌های آمریکایی فاقد باک خارجی هستند.

سوخت گیری این جنگنده تقریباً به اندازه سایر جنگنده‌ها طول می‌کشد، بنابراین با افزودن ۱۰ دقیقه به کل زمان، پرواز F-۳۵A از نیویورک به لس آنجلس ۳ ساعت و ۵۲ دقیقه طول می‌کشد. در حالی که این عدد درست بین زمان پرواز F-۱۵E و F-۲۲ قرار دارد، F-۳۵A دارای یک موتور واحد است، در حالی که بقیه دارای دو موتور هستند. F۱۳۵-PW-۱۰۰ پیشرفته‌ترین تک موتور مورد استفاده در یک جنگنده مدرن است که کارآیی برتر آن نسبت به دیگر موتور‌های جنگنده آمریکایی را نشان می‌دهد.

مطالب مشابه را ببینید!