جشنواره سینما حقیقت در حال عبور از نوجوانی و ورود به دوره جوانی است/ نمایش ۱۲ فیلم در بخش غزه – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: دبیر جشنواره سینما حقیقت گفت: از میان ۶۵ فیلم بخش ملی، ۱۶ فیلم توسط بخش خصوصی و ۴۹ فیلم توسط ارگانها و نهادها تولید شدهاند.
به گزارش سینماپرس، محمد حمیدیمقدم صبح امروز یکشنبه -۱۱ آذر ماه- در نشست خبری هجدهمین جشنواره سینما حقیقت که در ساختمان مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برگزار شد، اظهار داشت: هجدهمین جشنواره سینما حقیقت در حال عبور از نوجوانی و ورود به دوره جوانی است. این جشنواره در حال به بلوغ رسیدن است و امیدوارم رشد خوبی کرده باشد.
وی افزود: امسال در جشنواره سعی کردیم نگاه تعاملی، بیش از گذشته باشد و به سلایق و نگاههای مختلف و فیلمسازان نسلهای متفاوت، نگاهی ویژه داشته باشیم. امسال نسبت به سال گذشته تفاوت عمدهای در این حضور خودخواسته داریم؛ مرجعیت جشنواره سینماحقیقت در کشور با همین مدارا، گفتوگو و شنیدن صداهای مختلف، معین میشود. امیدوارم مجموعه رنگارنگی را شاهد باشید.
حمیدیمقدم با اشاره به همکاری با صنوف مختلف تاکید کرد: امسال یکی از ویژگیهای جشنواره، همکاری با صنوف سینمای ایران از جمله انجمن تهیهکنندگان و کارگردانان سینمای مستند و همه نهادهای موثر در سینمای مستند است.
۶۵ فیلم در بخش ملی حضور دارند
دبیر جشنواره درباره تعداد فیلمهای متقاضی برای حضور در جشنواره گفت: ۵۳۳ فیلم متقاضی حضور در بخش ملی جشنواره بودند. نسبت تولید مستند در مقایسه با سال گذشته، پایا پای بود و نسبت حضور در جشنواره بیشتر بود. از ۵۳۳ فیلم، ۶۵ فیلم برای بخش مسابقه انتخاب شدند.
وی درباره پرداختن به مسائل غزه در جشنواره امسال گفت: بخش واکنش سریع، وظیفه سینما حقیقت در واکنش به مسائل غزه است. این بخش فقط زینتی نیست و بخشی مهم در جشنواره است. صندوق حمایت از غزه را سال گذشته راهاندازی کردیم و در جشنواره فیلم کن نیز توانستیم تعامل خوبی با جهان داشته باشیم. در بخش غزه ۱۲ فیلم را به نمایش در میآوریم.
حمیدی مقدم ادامه داد: در بخش خارج از مسابقه، ۱۰ فیلم اکران خواهد شد. در بخش بینالملل، ۲۳۱۴ فیلم متقاضی بودند که ۵۹ فیلم انتخاب شدند.
کارگاههای آموزشی امسال به صنوف سپرده شد
دبیر جشنواره تاکید کرد: بخش عمدهای از کارگاههای آموزشی امسال به صنوف سپرده شد. بهرهگیری از هوش مصنوعی در حوزه مستند نیز مهم است و شناخت مستندسازان از کم و کیف مستندسازی با هوش مصنوعی مورد توجه جشنواره امسال است.
حمیدیمقدم درباره اکران فیلمها در شهرستانها گفت: امسال با تجربه گروه هنر و تجربه در ۳۹ شهر و ۴۰ نقطه پس از پایان جشنواره از ابتدا تا ۳ دی ماه، منتخبی از فیلم های جشنواره در شهرستانها به نمایش درمیآید تا استعدادهای شهرستانها نیز شناسایی شوند.
سینمای مستند از نظر مالی وضعیت خوبی ندارد
دبیر جشنواره با بیان اینکه تمرکز جشنواره امسال بر موضوع خانواده است، ادامه داد: سینماحقیقت۱۸ با تمرکز بر موضوع خانواده به مسائلی چون شکاف و انقطاع نسلی، معیشت، اقتصاد و ارکان خانواده در حوزه ویژگیها، نقش و فقدان پدر و همچنین معضلات اجتماعی در بستری به نمایش در میآید تا آسیبشناسی درستی از حوزه زیستی خانوادهها به دست بدهد.
وی افزود: سینمای مستند وضعیت خوبی از نظر مالی ندارد و ما نیز به همین موضوع معترض هستیم. فیلمسازان مستند نسبت به اتفاقات پیرامونی خود، رشد چشمگیری نداشتند و من به شخصه همیشه این ندا را به وزارت ارشاد روسای سازمان سینمایی دادهام اما با این حال سبد، بسیار ناچیز است.
دبیر جشنواره درباره سهم ارگانها در سرمایهگذاری برای تولید مستند توضیح داد: از میان ۶۵ فیلم بخش ملی، ۱۶ فیلم توسط بخش خصوصی و ۴۹ فیلم توسط ارگانها و نهادها تولید شده است.
هجدهمین جشنواره سینما حقیقت ۱۸ تا ۲۵ آذرماه به دبیری محمد حمیدیمقدم در پردیس سینمایی چارسو برگزار میشود.