مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

بیوگرافی علی شادمان + تصاویر شخصی

علی شادمان، بازیگر جوان و بااستعداد سینمای ایران، با نقش‌آفرینی‌های درخشان خود در آثاری مانند «میم مثل مادر»، «یاغی» و «مردن در آب مطهر» توانسته جایگاهی ویژه در دل مخاطبان پیدا کند. او که از کودکی با بازی در فیلم‌های مهم و ماندگار قدم به عرصه هنر گذاشته، با اجرای نقش‌های متنوع و به‌یادماندنی، مهارت بازیگری خود را به اثبات رسانده است.

بیوگرافی علی شادمان

تولد و تحصیلات

محمدعلی شادمان در ۴ آذر ۱۳۷۵ در ایلام به دنیا آمد. پدرش مسعود شادمان دکترای تاریخ دارد و استاد دانشگاه است و مادرش بتول رشنوادی معلم علوم است. او یک خواهر به نام آرینا دارد و فرزند اول خانواده است.

 او فارغ‌التحصیل لیسانس رشته کارگردانی است.

شروع بازیگری

اولین حضور او در سینما به ایفای نقش در فیلم درام «میم مثل مادر» در سال ۱۳۸۵ بازمی‌گردد. رسول ملاقلی‌پور، کارگردان این اثر، به‌دلیل مهارت او در نواختن ویلن، وی را برای این نقش برگزید. داستان فیلم، با بازی گلشیفته فراهانی، در پس‌زمینه وقایع بمباران شیمیایی سردشت روایت می‌شود. او در این فیلم نقش کودکی به نام سعید را بازی می‌کند که با مشکلات ژنتیکی متولد شده است. اجرای او در این نقش، جایزه بهترین بازیگر کودک را از جشنواره بین‌المللی فیلم رشد برایش به ارمغان آورد.

بازی احساسی او در فیلم سینمایی «میم مثل مادر» آن قدر چشمگیر بود که در آن زمان، فرزاد حسنی در برنامه زنده تلویزیونی «مژده بده» با حضور علی شادمان به او گفته بود که «تو روزی بازیگر بزرگی خواهی شد؛ کما اینکه هستی.»

بازی در «سرزمین مادری» و تزریق آمپول ضدرشد

علی شادمان که در فاز اول سریال «سرزمین مادری» نقش اصلی یعنی رهی را برعهده داشت، در سال ۱۳۹۹ در پستی اینستاگرامی از تزریق آمپول‌های هورمونی ضد رشد به او در زمان بازی در این سریال پرده برداشت. موضوعی که از سوی کمال تبریزی، کارگردان این اثر نیز تایید شد.

شادمان که در سن ۱۱ سالگی مقابل دوربین کمال تبریزی رفته بود، در اینستاگرام خود توضیح داد که به دلیل همزمانی پروسه ی طولانی تولید این سریال با دوران بلوغش، در مدت ساخت این پروژه مجبور شده بود هر روز آمپول جلوگیری از رشد بزند تا چهره و قدش تغییر نکند و این مسأله عوارض ماندگاری برای او داشته است.

شهرت

علی شادمان در سال ۱۳۹۸ با ایفای نقش کیوان پارسا در «سریال کیمیا» و هم‌بازی شدن با مهراوه شریفی‌نیا به شهرت قابل توجهی دست یافت. این مجموعه با حضور جمعی از بازیگران برجسته مانند آزیتا حاجیان، پوریا پورسرخ، مهدی پاکدل، رضا کیانیان، بیوک میرزایی، مهدی سلطانی، زهرا سعیدی، رضا توکلی و دیگر هنرمندان ساخته شد.

نقش اول «یاغی»

سریال «یاغی» به کارگردانی محمد کارت، یکی از پرمخاطب‌ترین آثار سال ۱۴۰۰ بود. این سریال در ژانر خانوادگی و اجتماعی ساخته شده و درامی پرهیجان از سفر قهرمانی را روایت می‌کند. علی شادمان در نقش جاوید، شخصیت اصلی داستان، ظاهر می‌شود؛ جوانی از محله‌های پایین شهر تهران که بدون شناسنامه است. شخصیت جاوید نه کاملاً سیاه و منفی است و نه سفید و بی‌گناه، بلکه پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. او برای آغاز زندگی آبرومندانه تلاش می‌کند تا شناسنامه‌ای برای خود تهیه کند.

پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، امیر جعفری، نیکی کریمی، فرهاد اصلانی، مه‌لقا باقری، الیکا ناصری و جمعی دیگر از هنرمندان در این سریال به ایفای نقش پرداخته‌اند.

شادمان برای بازی در نقش اصلی مجموعه یاغی مورد تحسین قرار گرفت و نامزد جایزه حافظ شد.

همسر علی شادمان

این بازیگر مجرد است.

فیلم‌شناسی علی شادمان

سینما

تابستان همان سال: محمود کلاری، ۱۴۰۲

شنای پروانه: محمد کارت، ۱۳۹۸    

مردن در آب مطهر: نوید محمودی، ۱۳۹۸    

مهمانخانه ماه نو: تاکفومی تسوتسویی، ۱۳۹۷    

جان‌دار: حسین دوماری، ۱۳۹۷        

ما همه با هم هستیم: کمال تبریزی، ۱۳۹۷    

شین: میثم کزازی، ۱۳۹۷        

ویلایی‌ها: منیر قیدی، ۱۳۹۵        

اروند: پوریا آذربایجانی، ۱۳۹۴        

یتیم‌خانه ایران: ابوالقاسم طالبی، ۱۳۹۴    

ساکن طبقه وسط: شهاب حسینی، ۱۳۹۳    

رؤیای سینما: علی شاه‌حاتمی، ۱۳۹۰    

کلانتری غیرانتفاعی: یداله صمدی، ۱۳۸۷    

زمانی برای دوست‌داشتن: ابراهیم فروزش، ۱۳۸۶

صد سال به این سال‌ها: سامان مقدم، ۱۳۸۶

میم مثل مادر: رسول ملاقلی‌پور، ۱۳۸۵

تلویزیون

دیوار به دیوار ۲: سامان مقدم، ۱۳۹۷

دیوار به دیوار ۱: سامان مقدم، ۱۳۹۶            

محکومین: سیدجمال سیدحاتمی، ۱۳۹۶

ماه و پلنگ: احمد امینی، ۱۳۹۵

کیمیا: جواد افشار، ۱۳۹۴

سرزمین مادری: کمال تبریزی، ۱۳۹۲

شبکه نمایش خانگی

یاغی: محمد کارت، ۱۴۰۱

می‌خواهم زنده بمانم: شهرام شاه حسینی، ۱۳۹۹

تئاتر

قصر موروثی خاندان فرانکنشتاین: آتیلا پسیانی، ۱۳۹۸

بداهه: آروند دشت آرای، ۱۳۹۸

شاه ماهی: رضا بهاروند (تقدیر ۳۸امین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر)، ۱۳۹۸

زهرماری: علی احمدی، ۱۳۹۷

طناب: نصیر ملکی جو، ۱۳۹۷

سماعی زاده: رضا بهاروند، ۱۳۹۶

زبان تمشک‌های وحشی: شیوا مسعودی، ۱۳۹۶

نمایش‌نامه‌خوانی حشره: آیدا کیخایی، ۱۳۹۵

مردگان بی کفن و دفن: منوچهر هادی، ۱۳۹۴

خشم اژدها: علی احمدی، ۱۳۹۴

جوایز و افتخارات

بهترین بازیگر کودک برای فیلم میم مثل مادر در سی و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم رشد در سال ۱۳۸۶

جایزه ویژه جشنواره سینه‌کید هلند برای فیلم زمانی برای دوست داشتن در سال ۱۳۸۷

پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان برای فیلم زمانی برای دوست داشتن در بیست و دومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۸۷

پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان برای فیلم رؤیای سینما در بیست و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۹۰

نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم مردن در آب مطهردر سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۸

 

مطالب مشابه را ببینید!