بیوگرافی علی رضوانی خبرنگار جنجالی ۲۰:۳۰
علی رضوانی از گزارشگران جنجالی صدا و سیماست که با ۲۰:۳۰ به شهرت رسید. او به صورت مشخص برنامه خبری «خارج از گود» و «بدون تعارف» را در بخش خبری ۲۰:۳۰ اجرا کرده و با این دو برنامه به شهرت رسیده است.
تولد و تحصیلات
علی رضوانی با نام اصلی کامبیز رضوانی قمیشلو متولد ۲۸ آذر ۱۳۶۳ است و در محله چیذر شمیران در شمال تهران بزرگ شد. او فارغ التحصیل رشته ارتباطات در مقطع کارشناسی است.
خانواده رضوانی اصالتا ساکن روستای قمیشلو، از روستاهای «دهاقان» اصفهان بودهاند و از این جهت نام این روستا پسوند خانوادگی آنها است. به روایت دوستانش، پدرش در تهران سنگبری داشته است.
علی رضوانی گفته که کونگفو کار بوده و چند مقام کشوری داشته است.
ورود به صدا و سیما
گفته میشود که او زمانی که ۲۰ سال داشت، به اصرار خواهرش که از کارمندان صداوسیما است، در دورههای خبری صداوسیما ثبت نام کرد و پس از شرکت در آزمون و نیز بعد از گذراندن دورههای آموزشی، توانست جذب سازمان شود و به عنوان خبرنگار فعالیت کند.
خودش گفته است: «در باشگاه خبرنگاران یک دوره دیگر هم گذراندم. ابتدا برنامهای و سپس قراردادی با تلویزیون همکاری کردیم.»
شهرت با «خارج از گود»
رضوانی با گزارش های جنجالی اش در بخش «خارج از گود» اخبار ۲۰:۳۰ شبکه دو سیما به شهرت رسید که به رویدادهای ورزشی کشور اختصاص داشت. تمسخر تیمهای ورزشی توسط رضوانی، اعتراضات رسانهها و هواداران این تیمها را به دنبال داشت.
دشمنی چهرههای ورزشی با او به حدی بوده که پس از ابتلای رضوانی به کرونا در بهمنماه سال ۱۳۹۹، سوشا مکانی، دروازهبان، در پیامی اینستاگرامی با انتشار تصویر رضوانی روی تخت بیمارستان نوشت: «رفیق به امید خدا زود زود کرونا شکستت میده که دیگه درد نکشی».
او قبل از اینکه در جایگاه خبرنگار ورزشی ظاهر شود به عنوان خبرنگار نیروی انتظامی فعالیت داشته است.
مصاحبههای جنجالی
رضوانی چند سالی است که اجرای بخشی به نام «بدون تعارف» را در اخبار ۲۰:۳۰ برعهده دارد که در آن به گفتگو با افراد مختلف از جمله برخی چهره های سیاسی می پردازد.
در سال ۹۸، مستندی جنجالی به نام «مظنونین همیشگی» از تلویزیون درباره فعالیت بازداشتشدگان محیط زیستی از جمله کاووس سید امامی پخش شد. در این مستند علی رضوانی با یک کارشناس مسائل امنیتی به صحبت پرداخته بود. پس از پخش این مستند، فرزند کاووس سید امامی، رامین سید امامی، رضوانی را به بازجویی از مادرش به همراه نهادهای امنیتی کشور متهم کرد.
پخش مصاحبه جنجالی علی رضوانی با روح الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، پیش از اعدامش، نیز بازتاب زیادی داشت.
تحریم از سوی آمریکا و انگلیس
پخش اعترافات برخی چهره های شبکه های اجتماعی و فعالان سیاسی در اخبار ۲۰:۳۰ و توضیحات برخی زندانیان سیاسی، در شبکه های اجتماعی و برخی رسانه های فارسی زبان، از علی رضوانی در کنار آمنهسادات ذبیحپور به عنوان «بازجو-خبرنگار»، نام برده میشود.
پارلمان انگلیس، علی رضوانی، خبرنگار جنجالی صدا و سیما را در سال ۱۴۰۰ در فهرست چهرههای تحریمی خود قرار داد.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز تعدادی از اشخاص مرتبط با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ازجمله رضوانی را تحریم کرده است.
همسر علی رضوانی
علی رضوانی ازدواج کرده اما اطلاعاتی از همسر او در دست نیست.