مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

بهترین فیلم های جنگی در مورد جنگ خلیج فارس

جنگ خلیج فارس، که در اوایل دهه ۱۹۹۰ رخ داد، نشان دهنده تغییر قابل توجهی در نبرد مدرن بود، زیرا یکی از اولین درگیری هایی بود که به طور زنده برای عموم پخش شد. این درگیری تاکتیک‌های نظامی را بازتعریف کرده و توجه جهانی را به خود جلب نمود. در نتیجه، فضایی جذابی را برای فیلمسازانی فراهم کرد تا احساسات پیچیده و پیچیدگی‌های سیاسی پشت جنگ را بررسی کنند و بدین ترتیب برخی از بهترین فیلم‌های جنگی تمام دوران خلق شد. در ادامه ای مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ مورد از بهترین فیلم های جنگی در مورد جنگ خلیج فارس آشنا کنیم.

بهترین فیلم های جنگی در مورد جنگ خلیج فارس

۱۰- Courage Under Fire (1996)

۹- Dawn Of The World (2008)

۸- Bravo Two Zero (1999)

۷- The Devil’s Double (2011)

۶- Green Zone (2010)

۵- Jarhead (2005)

۴- Live From Baghdad (2002)

۳- Three Kings (1999)

۲- Airlift (2016)

۱- The Hurt Locker (2008)

۱۰- Courage Under Fire (1996)

این فیلم، با حضور دنزل واشنگتن و مگ رایان، حول محور یک بازپرس نظامی می‌چرخد که ماموریت بررسی نامزدی مدال افتخار برای یک افسر زن پس از کشته شدن در جریان جنگ خلیج فارس را بر عهده دارد. داستان از طریق شهادت‌های متناقض سربازان همراه این افسر زن روایت شده، روایتی چندلایه را با تنش‌های بردوام میدان نبرد ترکیب می کند. در حالی که شخصیت واشنگتن بیش از پیش به واقعیت ماجرا نزدیک می شود، سؤالاتی در مورد شجاعت، مسئولیت و پاسخگویی نمایان می شوند که تحقیقات را به یک معضل اخلاقی تبدیل می کنند.

شجاعت در زیر آتش کاوش احساسی حقیقت و افتخار است. روایت آن ممکن است کمی تکه تکه باشد، اما همچنان یک تماشای جذاب را رقم می زند. این فیلم در سایت راتن تومیتوز دارای ۸۶ درصد امتیاز تازگی است و یک فیلم جنگی پرفروش بود که فروش جهانی آن در باکس آفیس به کمی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار رسید. این فیلم به خاطر بازی جذاب دنزل واشنگتن، که او را بیشتر به سمت سوپراستار شدن سوق داد، و به تصویر کشیدن دقیق آسیب های پس از جنگ، که آن را به یک درام جذابی در مورد جنگ خلیج فارس تبدیل کرد، قابل توجه است.

۹- Dawn Of The World (2008)

این تلاش مشترک بین فرانسه و عراق، هزینه های انسانی جنگ خلیج فارس، به ویژه تأثیر آن بر اعراب ساکن جنوب عراق را روشن می کند. فیلم جنگی سپیده دم جهان، داستان مستور و زهرا، دو فرد با پیشینه‌های مذهبی متفاوت را دنبال می‌کند که زندگی‌شان با درگیری‌های این جنگ از هم می‌پاشد. در حالی که جنگ دنیای آنها را ویران می کند، فیلم به شکلی غم انگیز به تقسیمات فرهنگی مختلف و ویرانی شخصی ناشی از جنگ می پردازد.

این فیلم به جای تمرکز بر تصویر بزرگتر، رویکردی شخصی تر و متمرکزتر بر شخصیت ها به جنگ خلیج فارس دارد و پیامدهای دیده نشده این درگیری را بر جوامع محلی تر عراق برجسته می سازد. سپیده دم جهان در حالی که به اندازه فیلم‌های دیگر اکشن نیست، چشم‌اندازی متمایز و پرطنین در مورد این کارزار نظامی ارائه می‌کند، در حالی که سرعت روایت پایین آن امکان توسعه عمیق‌تر و تاثیرگذارتر شخصیت‌ها را فراهم می‌کند.

۸- Bravo Two Zero (1999)

فیلم جنگی براوو دو صفر بر اساس داستان واقعی یک گروه گشت زنی ویژه بریتانیایی که در طول جنگ خلیج فارس در پشت خطوط دشمن فعالیت می‌کرد روایت شده و داستان گروهی از سربازان به رهبری اندی مک‌ناب را دنبال می‌کند که نقش او را شان بین بازی می کند، در حالی که آنها مأموریتی را برای مختل کردن ارتباطات در عراق آغاز می‌کنند. هنگامی که ماموریت آنها آنطور که فکر کردند پیش نمی رود، تیم شان در بیابان با شرایط سختی مواجه می شود، در حالی که تماسشان با نیروهای پشتیبانی قطع شده و نیروهای عراقی آن ها را تعقیب می کنند. این فیلم واقعیت های تکان دهنده جنگ را با تمرکز بر بقا و حفظ پیوند تحت فشار شدید به تصویر می کشد.

تعهد فیلم به واقع گرایی و به تصویر کشیدن تاثیرات فیزیکی سخت جنگ بر سربازان، باعث می شود که دیدن فیلم براوو دو صفر به یک تجربه تماشای جذاب تبدیل شود. در حالی که عمدتاً سکانس های اکشن هستند که داستان را پیش می برند، این فیلم فاقد برخی از تفسیرهای سیاسی عمیق تر در سایر فیلم های با موضوع جنگ خلیج فارس است و بیشتر بر روی استقامت شخصی و تاکتیک های نظامی تمرکز دارد. با وجود این، واقع گرایی و بازی های قوی بازیگران، به ویژه شان بین، آن را به یک فیلم قابل توجه و دیدنی برای هر علاقه مند به فیلم های جنگی با داستان واقعی و جذاب تبدیل می کند.

۷- The Devil’s Double (2011)

در این درام مهیج، دومینیک کوپر نقش لطیف یحیی را به تصویر می‌کشد، مردی که مجبور می‌شود به‌عنوان بدل عدی حسین، پسر دمدمی مزاج صدام حسین، خدمت کند. این فیلم که در زمان آغاز جنگ خلیج فارس روایت می شود، نگاهی تکان دهنده به خشونت، خصومت و زیاده‌روی های نخبگان حاکم بر عراق در آن دوران دارد. در شرایطی که لطیف به شدت در شخصیت بسیار خشن عدی غرق می شود، با هویت واقعی خود دچار مشکل شده و دائماً از جان خود می ترسد زیرا دائماً به عمقی جدید از سیاست خطرناک رژیم صدام کشیده می شود.

The Devil’s Double به خاطر عمق روانشناختی و بازی‌های قدرتمندش از کل بازیگران تمجید زیادی به دست می‌آورد. بازی دوگانه کوپر در نقش عدی و لطیف مسحور کننده است و فشار روانی زندگی تحت احساس خطر دائمی را به نمایش می گذارد. تمرکز فیلم بدل شیطان بر مبارزات داخلی قدرت در عراق دوران صدام، دیدگاهی منحصر به فرد، پرتنش و متمرکز در مورد جنگ خلیج فارس ارائه می دهد. اگرچه فیلم یک موفقیت‌ در باکس آفیس به شمار نمی آید، اما روایتی عمیقاً غیرمعمول دارد و هر جنبه‌ای از فیلم از ابتدا تا انتها به خوبی اجرا می‌شود.

۶- Green Zone (2010)

منطقه سبز به کارگردانی پل گرین گراس و با بازی بازیگر برجسته هالیوود، مت دیمون، به عواقب جنگ خلیج فارس و حمله ایالات متحده به عراق می پردازد، با تمرکز بر جستجوی مشهور نیروهای آمریکایی برای پیدا کردن سلاح های کشتار جمعی عراق. دیمون نقش سربازی را بازی می‌کند که از کمبود اطلاعات در مورد این سلاح‌ها سرخورده شده است، که باعث می‌شود انگیزه‌های مافوق های خود و به طور کلی کل ماهیت این کارزار جنگی را زیر سوال ببرد. این فیلم سکانس‌های اکشن پرتنش را با نقدهای سیاسی دقیق متعادل می‌کند که آن را به یک تریلر پرتنش با مفاهیم گسترده‌تر تبدیل می‌کند.

اگرچه منطقه سبز در محیط پس از جنگ خلیج فارس روایت می شود، اما به دلیل انتقاد جسورانه اش از شکست های اطلاعاتی که میراث جنگ خلیج فارس و پیامدهای پس از آن را شکل داد، شایسته جایگاه خود در این لیست است. بازی دیمون و کارگردانی پویای گرین گراس باعث ارتقای کیفیت فیلم شده و فیلم برای جلوه‌های بصری برجسته اش نامزد دریافت جایزه شد. با این حال، به جای خود جنگ، این فیلم جنگی بر عواقب پس از جنگ خلیج فارس تمرکز می کند، که آن را کمی پایین تر از جایگاه های برتر این فهرست قرار می دهد.

۵- Jarhead (2005)

Jarhead به کارگردانی سام مندز، تصویری درون‌نگرانه از تجربیات تفنگداران دریایی اعزامی در جنگ خلیج فارس ارائه می‌کند. این فیلم بر اساس خاطرات آنتونی سووفورد ساخته شده و داستان گروهی از سربازان را دنبال می‌کند که با وجود آموزش‌های گسترده، پس از اعزام به خلیج فارس، با حداقل درگیری و حضور در میدان نبرد مواجه می‌شوند. در عوض، آن ها بیشتر وقت خود را صرف انتظار، کنار آمدن با یکنواختی زندگی و مبارزه با چالش های ذهنی خود می کنند. فیلم به تأثیر عاطفی و روانی جنگ می پردازد و جیک جیلنهال در نقش تک تیرانداز مستاصل و سرخورده ای که مشتاق شلیک با اسلحه خود است، بازی استثنایی ارائه می دهد.

جارهد به دلیل برداشت غیر متعارف خود در ژانر جنگی بسیار مورد توجه است. به جای اکشن همه جانبه و درگیری مسلحانه، این فیلم بر عواقب عاطفی و روانی پس از جنگ تمرکز می‌کند، به‌ویژه سرخوردگی که سربازان تجربه می‌کنند و نمی‌توانند در کاری که منحصراً برای انجام آن آموزش دیده‌اند، شرکت کنند. لحن غم انگیز و متفکرانه فیلم آن را از دیگر فیلم های جنگی متمایز می کند، به طور منحصر به فردی تجربه جنگ خلیج فارس را به تصویر می کشد و آن را با گروهی از بازیگران برجسته و احساس واقعی بودن در طول روایت، به فیلمی محبوب در میان طرفداران ژانر جنگی تبدیل می کند.

۴- Live From Baghdad (2002)

این محصول HBO نگاهی جذاب و باورپذیر به سرگذشت روزنامه نگارانی دارد که جان خود را برای پوشش خبری جنگ خلیج فارس از داخل عراق به خطر انداختند. مایکل کیتون در نقش رابرت وینر، تهیه‌کننده سی‌ان‌ان، ظاهر می شود، کسی که تیمش را علیرغم خطرات گزارش‌های زنده از بغداد هدایت می‌کند. این فیلم چالش‌های خطرناکی را که روزنامه‌نگاران با آن روبرو هستند، نشان می‌دهد، کسانی که اخبار را گزارش کرده و درک عمومی از جنگ را در زمان واقعی شکل می‌دهند، در حالی که با نیازهای چنین موقعیت خطرناکی دست و پنجه نرم می کنند.

زنده از بغداد به خاطر بررسی نقش رسانه ها در طول جنگ خلیج فارس به شدت مورد توجه و احترام قرار گرفته است، و تنش گزارش جنگ، معمولاً با موقعیت واقعی بحث مرگ و زندگی، محسوس است. کیتون به عنوان یک روزنامه نگار که ریسک های خلاقی و شخصی پخش برنامه در یک منطقه جنگی را تجربه می کند، بازی قدرتمند ارائه می دهد. چشم انداز پشت صحنه در فیلم Live From Baghdad پیچیدگی بیشتری به روایت جنگ خلیج فارس می بخشد و با ۸۸ درصد امتیاز راتن تومیتوز، هر طرفدار فیلم جنگ خلیج فارس باید آن را تماشا کند.

۳- Three Kings (1999)

داستان سه پادشاه به کارگردانی دیوید اُ. راسل که در خلال عواقب اولیه پس از جنگ خلیج فارس روایت می شود، ماجرای گروهی از سربازان آمریکایی را دنبال می کند که به یک انبار مخفی طلا برخورد می کنند. جورج کلونی، مارک والبرگ و آیس کیوب بازیگران این فیلم جنگی کمدی تاریک هستند، فیلمی که اکشن را با هجو و دیالوگ های سیاسی تند ترکیب می کند. در حالی که سربازان برای سرقت طلاها آماده می شوند، گرفتار پیچیدگی های اخلاقی و وجدانی عراقِ پس از جنگ و اخلاق شخصی خودشان می شوند.

سه پادشاه به دلیل روایت متهورانه و نقد تندش در مورد پیامدهای جنگ بسیار مورد تحسین قرار گرفته است. ترکیب بن مایه های طنز و جدی فیلم، همراه با بازی‌های خوب از بازیگران ستاره اش، آن را به برداشتی به یاد ماندنی و تامل برانگیز از جنگ خلیج فارس و یکی از جذاب‌ترین فیلم‌های با موضوع جنگ خلیج‌فارس تبدیل کرده است. همچنین این فیلم به دلیل استفاده متنوع از سبک‌های فیلمسازی، از جمله نماهای دستی و استدی کم، و تکنیک‌های انفجاری منحصربه‌فرد که از زمانه خود جلوتر بودند، مورد تحسین قرار گرفت که باعث شد به درستی در میان سه فیلم برتر با موضوع جنگ خلیج فارس قرار بگیرد.

۲- Airlift (2016)

تقریبا در صدر این فهرست، فیلم هندی Airlift قرار دارد که بر اساس بزرگترین تخلیه غیرنظامیان در طول جنگ خلیج فارس ساخته شده است. در این فیلم هندی آکشی کومار نقش رنجیت کاتال، تاجر ثروتمندی را به تصویر می کشد که به کمک او بیش از ۱۷۰,۰۰۰ هندی که پس از تهاجم عراق در کویت گیر افتاده بودند، تخلیه می شوند. این فیلم بر جنبه انسانی جنگ تأکید می کند، با تمرکز بر رهبری، شجاعت و تأثیر اقدامات بشردوستانه در مواقع بحران با روایتی جذاب که بینندگان را دائماً درگیر نگه می دارد.

فیلم پل هوایی یا انتقال هوایی بازگویی حیرت انگیز وقایع با روایتی جذاب، دقت تاریخی بالا، اهمیت قابل توجه و بازی واقعاً برجسته آکشی کومار است. تصویر فیلم از یک قهرمان گمنام که یکی از قابل توجه ترین تخلیه های تاریخ را رهبری کرده است، آن را از دیگر فیلم های با تم جنگ خلیج فارس متمایز می کند. داستان احساسی این فیلم و تمرکز بر تلاش‌های بشردوستانه در بحبوحه یک هرج و مرج بزرگ، آن را به یک فیلم پرفروش در گیشه در هند و سراسر جهان تبدیل کرده است.

۱- The Hurt Locker (2008)

فیلم The Hurt Locker اثر کاترین بیگلو بر روی شغل اعصاب خردکن یک واحد خنثی سازی بمب در عراق پس از تهاجم به این کشور متمرکز است. جرمی رنر نقش گروهبان ویلیام جیمز، مردی معتاد به آدرنالین جنگ و خنثی سازی بمب را بازی می کند که اقدامات متهورانه اش، او و تیمش را در معرض خطر مداوم قرار می دهد. این فیلم با دقت و تنش بالا، اثرات روانی کار در یک محیط جنگی را روایت می کند، با صحنه‌هایی که کاملاً تنش مطلق خنثی کردن بمب‌ها را تحت فشار روانی شدید به تصویر می‌کشد.

فیلم جنگی مهلکه نامزد ۹ جایزه اسکار شد و ۶ جایزه از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی را بدست آورد. شاهکار جنگی بیگلو به خاطر واقع گرایی ترسناک و کاوش در هزینه های شخصی جنگ، تحسین زیادی را به دست آورده است. تصویر رنر از مردی که جنگ او را به هیجان درآورده و همزمان جنگ او را نابود کرده است، تحسین گسترده ای را برانگیخت و کارگردانی بیگلو به این فیلم کیفیتی تکان دهنده و جذاب می بخشد که آن را از سایر فیلم های جنگی متمایز می نماید. در حالی که داستان فیلم در دوران پس از حمله به عراق اتفاق می‌افتد، به تصویر کشیدن جنگ‌های مدرن و اثرات روانی آن ها با جلوه های بصری خارق العاده، آن را به مهم‌ترین فیلم درباره جنگ خلیج فارس و پیامدهای آن تبدیل می‌کند.

مطالب مشابه را ببینید!