برای درمان آنفولانزا آنتیبیوتیک و دگزامتازون مصرف نکنید
همه ساله با شروع فصل سرما در دنیا و کشورمان، بیماری ویروسی آنفولانزا شیوع پیدا می کند. متخصصان معتقدند که مردم به خصوص گروه های در معرض خطر، بهتر است واکسن آنفولانزا را دریافت کنند تا در برابر این بیماری ایمن بمانند.
دنیا در دوران شیوع کرونا به نوعی شیوع بیماری تنفسی اما در مقیاس بزرگتر را تجربه و راه های مقابله با این بیماری ویروسی و تنفسی را شناسایی کرده که رعایت بهداشت فردی، کلید اصلی مقابله با این عارضه معرفی شده است.
بابک عشرتی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و اپیدمیولوژیست گفت: به طور کلی موارد ابتلا به بیماری های ویروسی و تنفسی از اواسط مهر شروع به افزایش میکند و این وضعیت تا اسفند ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: در حال حاضر وضعیت کشور از نظر میزان شیوع بیماری آنفولانزا عادی است و افزایش موارد سالیانه وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: بیماری های ویروسی در شرایط کنونی عمدتا آنفولانزا و در مواردی کرونا و سرماخوردگی هستند.
عشرتی تاکید کرد: از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا در افراد، رعایت بهداشت فردی در فصل های سرد سال است. بیماران مبتلا به عارضه آنفولانزا باید مایعات به میزان کافی مصرف و در منزل استراحت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: افراد مبتلا به بیماری آنفولانزا از مصرف آنتی بیوتیک پرهیز کنند؛ زیرا در بیماری های ویروسی مانند آنفولانزا، آنتی بیوتیک ها اثربخش نیستند. مصرف بی جهت و خودسرانه آنتی بیوتیک سبب افزایش مقاومت دارویی شده و در مدت زمان طولانی باعث بروز مشکلاتی خواهد شد.
او ادامه داد: بیماران باید تا حد امکان از تردد در خارج از محیط منزل خودداری کرده و در اجتماعات از ماسک استفاده کنند.
عشرتی تصریح کرد: زمان طلایی دریافت واکسن آنفولانزا در شهریور بود؛ اما تا اواسط بهمن دریافت واکسن موثر خواهد بود. تزریق دگزامتازون سبب کاهش سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: شستن دست ها با آب و صابون و رعایت بهداشت فردی از جمله اقدامات اولیه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی هستند.