باور غلط درباره تزریق واکسن آنفلوانزا؛ چه کسانی در معرض خطر هستند؟
در چنین شرایطی محیطهای عمومی مانند مدارس بهترین مکان برای انتقال این گونه بیماریها هستند و به این ترتیب بیماری به خانهها منتقل میشود و ناگهان موج بیماریهای عفونی افزایش مییابد. به همین دلیل است که سازمان جهانی بهداشت بر اهمیت واکسیناسیون آنفولانزا در جوامع، به ویژه برای افرادی که بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های فصلی هستند، تأکید می کند. تاکید شده است.
خطر ابتلا به آنفولانزا در پاییز و زمستان
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفولانزا برای تمام افراد بالای ۶ ماه به جز در موارد نادر توصیه می شود، گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای افراد بالای ۶ ماه توصیه می شود. این واکسن خطر ابتلا به آنفولانزا را کاهش می دهد و عوارض جدی آن را در پاییز و زمستان کاهش می دهد.
وی با اشاره به اینکه مقامات بهداشت جهانی کشورها را تشویق می کنند تا برنامه ریزی واکسیناسیون آنفولانزا را از هم اکنون آغاز کنند، افزود: اکثر مردم در هر دوره فقط به یک دوز واکسن آنفولانزا نیاز دارند.
بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا
نقی به طور کلی ماه های شهریور و مهر را بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا برای اکثر افراد به ویژه گروه های پرخطر عنوان کرد و ادامه داد: واکسیناسیون آنفولانزا در تیر و مرداد برای همه افراد توصیه نمی شود، اما ملاحظاتی وجود دارد. دریافت واکسن در ماه های ژوئیه و آگوست برای گروه های خاصی وجود دارد.
مادران باردار نیز باید واکسینه شوند
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه زنان بارداری که در سه ماهه سوم بارداری خود هستند می توانند در تیر و مرداد ماه واکسن آنفولانزا را دریافت کنند، افزود: همچنین کودکانی که نیاز به دو نوبت دارند. از واکسن آنفولانزا، باید اولین دوز خود را به محض در دسترس قرار گرفتن دریافت کنید.
وی تاکید کرد: کودکان باید حداقل چهار هفته پس از اولین نوبت واکسن تزریق شوند، این کودکان شامل همه افراد 6 ماهه تا 8 ساله است که یا برای اولین بار واکسن آنفولانزا می زنند و یا قبلا سابقه تزریق واکسن آنفولانزا را داشته اند. دوز واکسن یا سابقه واکسیناسیون آنها اصلا مشخص نیست.
ناجی گفت: واکسن های به روز آنفولانزا (2024-2025) چهار ظرفیتی بوده و افراد را در برابر ویروس آنفولانزای A از زیرگروه های H 1 N 1، H 3 N 2 و دو سویه واکسن آنفلوانزا B محافظت می کند، علاوه بر تفاوت در ترکیب واکسن فصل نسبت به فصل گذشته یک ویروس آنفلوانزای جدید AH 3 N 2 وجود دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: واکسن سالانه آنفولانزا جان میلیون ها نفر را در سراسر جهان نجات می دهد.
در عین حال، تزریق واکسن آنفولانزا برای اکثر گروههای سنی و جنسیتی مهم است. اما برخی از افراد هستند که نباید واکسن آنفولانزا بزنند.
مسعود مردانی فوق تخصص بیماری های عفونی و گرمسیری گفت: واکسن سالانه آنفولانزا جان میلیون ها نفر را در سراسر جهان نجات می دهد و استفاده از این واکسن برای کودکان بالای 6 ماه، زنان باردار، سالمندان و افراد مبتلا ضروری است. سیستم ایمنی ضعیف
وی با اشاره به اینکه آنفولانزا یکی از بیماری های شایع فصل سرما است که با سردی هوا شیوع بیشتری پیدا می کند، گفت: عفونت های ویروسی که باعث سرماخوردگی یا آنفولانزا می شوند از جمله عوامل ایجاد مشکل در دستگاه تنفسی هستند.
آقایان بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا رعایت بهداشت فردی، شستن مرتب دست ها با آب و صابون، اجتناب از تماس دست با چشم، بینی و دهان، استفاده از دستمال یکبار مصرف، فاصله گرفتن از افراد مبتلا و واکسن سالیانه آنفولانزا می باشد. ذکر شده است
زمان طلایی برای تزریق واکسن آنفولانزا
به گفته این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا اواخر شهریور یا اوایل مهرماه است، زیرا بدن این فرصت را دارد تا قبل از شروع فصل سرما و آنفولانزا، ایمنی خود را افزایش دهد.
چه کسانی در معرض خطر آنفولانزا هستند؟
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: سالمندان، کودکان و کودکان بسیار خردسال، همه افراد مبتلا به بیماری های مزمن و صعب العلاج، بیماران کلیوی، افراد تحت همودیالیز، افراد دیابتی، بیماران مبتلا به مشکلات قلبی یا ریوی مانند آسم و برونشیت مزمن. ، افرادی که پیوند قلب انجام داده اند، افرادی که آنژیوگرافی عروق کرونر انجام داده اند، افراد مبتلا به ایسکمی قلبی، افراد مبتلا به نارسایی قلبی و بیمارانی که تحت درمان قرار خواهند گرفت. پیوند کلیه داشته باشید، باید سالی یک بار واکسن آنفولانزا بزنید
مردانی ادامه داد: بیماران سرطانی، افرادی که تحت پرتو درمانی یا شیمی درمانی قرار می گیرند و یا تحت درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند نیز باید واکسن آنفولانزا دریافت کنند.
وی با تاکید بر لزوم تزریق واکسن آنفولانزا در دوران بارداری خاطرنشان کرد: واکسن آنفولانزا در دوران بارداری بی خطر است و حتی فواید زیادی برای رشد نوزاد در شکم مادر دارد.
این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه آنفولانزا در زنان باردار بیشتر از سایرین باعث ایجاد بیماری های حاد می شود، یادآور شد: زنان باردار بدون توجه به سن بارداری خود باید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.
عضو کمیته ملی آنفلوآنزا با بیان اینکه تحقیقات و بررسی های علمی نشان می دهد که تزریق واکسن آنفولانزا به افراد چاق کمک می کند تا با تولید آنتی بادی بیشتر در بدن نسبت به ویروس این بیماری مقاوم شوند، گفت: همه افراد چاق کاندیدای این بیماری هستند. جراحی کاهش وزن آنها همچنین باید قبل از فصل سرد سال واکسن آنفولانزا بزنند.
وی با تاکید بر اینکه بیماران روماتیسمی نیز باید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند، گفت: بیماران روماتیسمی که تحت درمان با آسپرین هستند و یا هرکسی که به هر دلیل آسپرین مصرف می کند، تزریق این واکسن توصیه می شود.
پرسنل پزشکی و گردشگران نباید آنفولانزا را دست کم بگیرند
مردانی ادامه داد: تزریق واکسن آنفولانزا برای پزشکان، کادر درمانی، پرستاران و همه افرادی که در خط مقدم ارائه خدمات سلامت فعالیت می کنند ضروری است.
همچنین به افرادی که برای کار و گردشگری به شهرهای توریستی یا خارجی سفر می کنند توصیه کرد از واکسن آنفولانزا استفاده کنند.
عوارض جانبی واکسن آنفولانزا
یکی از اعضای کمیته ملی آنفولانزا گفت: واکسن آنفولانزا با همه فوایدی که در محافظت از بدن دارد، در برخی افراد نیز عوارض ناخواسته ای ایجاد می کند و سوزش و خارش در محل تزریق یا تب از جمله این عوارض است.
وی افزود: اصولاً مصرف واکسن آنفولانزا هیچ گونه منع مصرفی ندارد، اما چون این واکسن در مرغ های تخمگذار تولید می شود، در افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، واکنش آلرژیک ایجاد می کند.
مردانی با اشاره به این باور نادرست که واکسن آنفولانزا باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، گفت: این واکسن نه تنها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن نمی شود، بلکه باعث تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس آنفولانزا می شود و این باور نادرست که پس از تزریق امکان پذیر است. برای دریافت سریع علائم سرماخوردگی؛ زیرا برخی علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مشابه هستند.
وی افزود: واکسن آنفولانزا از سرماخوردگی محافظت نمی کند زیرا سرماخوردگی ناشی از باکتری یا ویروس است و ربطی به آنفولانزا ندارد.
نوشته باور غلط درباره تزریق واکسن آنفلوانزا؛ چه کسانی در معرض خطر هستند؟ اولین بار در سرگرمی روز. پدیدار شد.