مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی در منزل • مجله تصویر زندگی

ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی کمک می کند که بدون هیچ تجهیزاتی، در این زمینه تجربه کسب کنید. البته این نوع جوجه کشی ظرفیت بسیار محدودی داشته و نیازمند نظارت دقیق و وقت زیاد است. در این مطلب نحوه ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی را با جعبه کارتن به صورت مرحله به مرحله مشاهده می کنید. برای مشاهده ویدئو هم میتونید به صفحه ساخت دستگاه جوجه کشی مراجعه کنید.

ساخت دستگاه جوجه کشی

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی با کارتن

ساده ترین مکانیزمی که به کمک آن می توانید جوجه کشی را شروع کنید، یک جعبه کارتن است که باید شرایط خاصی را برای آنها فراهم کنید. برای تبدیل این کارتن به دستگاه جوجه کشی خانگی، به وسایل زیر نیاز دارید:

پوشاللامپ ۱۰۰ واتسیمسرپیچدوشاخهظرف کوچک آبماژیکدماسنجرطوبت سنج

برای ساخت این دستگاه جوجه کشی، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: آماده سازی جعبه

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی را با انتخاب جعبه مناسب شروع می کنیم. یک جعبه کارتن محکم دردار (ترجیحاً با در جداگانه) با اندازه متناسب با ظرفیتی که در نظر دارید انتخاب کنید. برای جعبه جایی را در نظر بگیرید که نیازی به تغییر دائم آن نباشد. محیطی که در معرض گرما یا سرمای شدید نبوده و دور از رفت و آمد باشد تا دچار شُک ناگهانی نشود. روی بدنه جعبه نیز چند روزنه برای عبور هوا ایجاد کنید.

مرحله دوم: اتصال جریان برق

لامپ ۱۰۰ وات قرار است داخل جعبه قرار بگیرد و دما را بالا برده و رطوبت را کاهش دهد. پس به کمک سرپیچ و سیم ها، آن را به جریان برق وصل کنید. سپس لامپ را جایی در بالای جعبه قرار دهید تا برای کل فضای جعبه نوردهی کند.

مرحله سوم: رطوبت سازی

در این مرحله از آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی، پوشال ها را کم جعبه بریزید. هدف از این کار این است که جوجه ها بعد از تولد روی سطح نرمی قدم بردارند. داخل ظرف کوچک هم آب بریزید و زیر نور لامپ (جایی که بیشترین تابش نور وجود دارد) قرار دهید. این کار برای ساخت رطوبت لازم برای جوجه کشی است.

مرحله چهارم: قرار دادن تخم ها

ما فرض را بر این می گذاریم که تخم های نطفه دار باکیفیت و بدون ترک و مشکل را تهیه کرده اید. فراموش نکنید که تخم های مشکل دار، حتی در بهترین دستگاه های جوجه کشی هم راندمان پایینی خواهند داشت.

تخم ها را با فاصله از هم، روی پوشال ها به صورت منظم قرار دهید. روی تمام تخم ها یک علامت بزنید. این کار به این منظور انجام می شود که بعداً تخم ها را می چرخانید، بدانید دقیقاً کدام طرف آنها قبلاً رو بوده است.

هدف از چرخاندن تخم ها، نچسبیدن جنین به پوسته تخم است. بهتر است تخم ها را ۳ الی ۵ بار در طول روز بچرخانید.

قرار دادن تخم در دستگاه جوجه کشیقرار دادن تخم در دستگاه جوجه کشی

مرحله پنجم: نظارت بر دما و رطوبت

در دستگاه جوجه کشی خانگی هوشمند و تمام اتوماتیک، شما دما و رطوبت را تعیین می کنید و آنها بدون تغییر باقی خواهند ماند. از طرفی یک نمایشگر دیجیتال حرفه ای نیز روی بدنه دستگاه وجود دارد که دما و رطوبت را نشان می دهد.

ولی در دستگاه جوجه کشی دست ساز، باید یک دماسنج و رطوبت سنج را داخل جعبه قرار دهید تا از نبود نوسانات دمایی یا رطوبت کم یا زیاد مطمئن شوید. دقت کنید که دما و رطوبت برای تخم های مختلف و برای دو دوره ستر و هچر متفاوت است. حتی طول دوره ستر و هچر هم بسته به نوع تخم متفاوت خواهد بود.

مرحله ششم: شروع جوجه کشی

در جعبه را ببندید تا تخم ها کم کم آماده شوند. این که در نهایت چند درصد این نطفه ها به جوجه تبدیل شوند به عوامل مختلفی وابستگی دارد. اما مهم ترین آنها، میزان نظارت و دقت شما بر فرآیند جوجه کشی است.

برای مثال، در کنار چرخاندن تخم ها، باید در روز ۶ یا ۱۰ (بسته به نوع تخم ها) نطفه سنجی انجام دهید. برای این کار لامپ داخل جعبه را خاموش کرده و با یک چراغ قوه قوی، داخل تخم ها را ببینید. اگر رگ های خونی را واضح دیدید، احتمالاً تخم ها مشکلی ندارند. اما اگر بعضی تخم ها این رگ ها را ندارند، آنها را از جعبه خارج کنید تا آسیبی به باقی تخم ها نزنند.

تفاوت جوجه کشی با دستگاه دست ساز و دستگاه آماده

جوجه کشی با دستگاه خانگی دست ساز هم ممکن است و اگر نظارت به درستی انجام شود، می تواند راندمان بالایی هم داشته باشد. اما نظارت بر جوجه کشی داخل این سازوکار ساده، چالش های زیادی دارد. ضمن این که پرورش تخم های تعداد بالا در این مکانیزم، ریسک های زیادی دارد. برای این که راندمان بالایی در جوجه کشی داشته باشید پیشنهاد میکنیم مقاله درصد جوجه درآوری به چه عواملی بستگی دارد را کامل مطالعه کنید.

به طور کلی جوجه کشی با دستگاه های شرکتی و این سیستم های دست ساز چند تفاوت مهم دارد که در جدول زیر می بینید.

جوجه کشی با دستگاه دست سازجوجه کشی با دستگاه شرکتیکنترل دما و رطوبتتنظیم به صورت دستیغیر دقیقدارای نوسانات بالانیاز به راهکارهایی مانند اضافه کردن اسفنج خیس برای افزایش رطوبتمجهز به سنسورهای دقیقتنظیم خودکار دما و رطوبتچرخش تخم هانیاز به چرخاندن دستیدارای سیستم اتوماتیک چرخش منظم تخم هاتهویهجریان هوای ضعیفاحتمال کمبود اکسیژندارای فن های تهویه قدرتمندظرفیتامکان جوجه کشی در انواع ظرفیت ها بسته به نوع دستگاه

خرید انواع دستگاه جوجه کشی خانگی از بلدرچین دماوند

اگر مایلید تخم های نسبتاً بیشتری را پرورش دهید یا راندمان را بالا برده و ریسک از بین رفتن نطفه ها را به حداقل برسانید، می توانید به وب سایت فروشگاه بلدرچین دماوند سر بزنید. پیشنهاد ما برای جوجه کشی خانگی، خرید دستگاه جوجه کشی داتیکس با ظرفیت ۵۶ عددی است که قیمت اقتصادی و مقرون به صرفه ای نیز دارد.

دستگاه جوجه کشی داتیکسدستگاه جوجه کشی داتیکس

در این دستگاه و سایر مدل های بلدرچین دماوند، دما و رطوبت در یک نمایشگر دیجیتالی هوشمند به شما نمایش داده می شود. ضمن این که چرخش تخم ها نیز به صورت خودکار انجام می ‎شود. بنابراین شما فقط باید تخم های نطفه دار باکیفیت را تهیه کرده و آنها را به این دستگاه بسپارید.

کافی است مطمئن باشید که جریان برق پایدار برای این دستگاه وجود دارد و البته هرازچندگاهی به آن سر بزنید. در نهایت تخم های جوجه شده را با بالاترین راندمان ممکن تحویل خواهید گرفت.

برای خرید دستگاه جوجه کشی خانگی یا دریافت مشاوره، می‎ توانید وارد وب سایت بلدرچین دماوند شده یا با شماره ۰۲۱۷۷۹۵۵۴۵۱ در تماس باشید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!