مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

آخرین وضعیت آبله میمونی در کشور؛ اضطرار جهانی «ام‌پاکس»

دکتر مهدی روحانی در تشریح بیماری های «روان کننده» اظهار کرد: برخی از بیماری ها در منطقه ای گردش می کرد و مدتی برطرف شد، اما دوباره در آن منطقه یافت می شود. چنین بیماری هایی بیماری های عود کننده هستند.

به گزارش سرگرمی روز، وی با بیان اینکه برخی بیماری ها در منطقه ای رواج پیدا نکرده است اما به دلایلی بعداً به آن منطقه سرایت می کند که به آن بیماری نوظهور می گویند، افزود: همچنین برخی از بیماری ها در بین جمعیت انسانی ناشناخته هستند. و هنگامی که آن بیماری هایی که در بین جمعیت بشری منتشر می شوند نیز بیماری های نوظهور محسوب می شوند. به عنوان مثال، کرونا، بزرگترین بیماری همه گیر قرن گذشته، از جمله بیماری هایی بود که در بین جمعیت انسانی ناشناخته بود.

این کارشناس با بیان اینکه اگرچه علم پزشکی در تلاش برای کنترل، تشخیص و حاوی “ویروس ها”، “باکتری ها” و “عوامل بیماری زا” است، اما عوامل بیماری زا نیز در حال بروز رسانی هستند، تاکید کرد: ویروس کرونا “سد حیوانی” را شکست. شکست سد حیوانی نه تنها منجر به انتقال بیماری به انسان شد، بلکه جوامع بشری را با بحرانی اساسی مواجه کرد.

توجه به “سلامت واحد” ضروری است

یکی از اعضای هیات علمی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه “سلامت متحد” باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: انسان به طرق مختلف با محیط پیرامون خود ارتباط مستمر دارد. رابطه انسان با محیط خود، «سلامت واحد» را بسیار مهم می کند. اگر در دنیای امروز به سلامت مردم فکر کنیم، باید به سلامت «حیات وحش»، «حیوانات» و «محیط زیست» نیز توجه کنیم. از آنجا که سلامت انسان، سلامت حیات وحش، سلامت حیوانات و بهداشت محیط تحت «یک سلامت» قرار می‌گیرند و یک سلامت به مردم کمک می‌کند تا با شیوع کمتر بیماری مواجه شوند.

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کاوش بیش از حد مردم در اطراف خود باعث پیدایش بیماری های نوپدید در هزاره سوم شده است، گفت: نظریه ای در مورد انتقال کرونا وجود دارد؟ با توجه به افزایش جمعیت، مردم با منابع محدودی مواجه هستند و به ناچار از منابع مختلف غذایی استفاده می کنند. در چنین شرایطی ناگزیر ارتباط انسان با محیط اطرافش افزایش می یابد و در نتیجه امکان عبور عوامل عفونی از سد حیوانی و انتقال آن به انسان وجود دارد.

اورژانس جهانی “MPAX”.

وی با بیان اینکه هر سال با یک اپیدمی آنفلوآنزا مواجه هستیم، تصریح کرد: اگرچه هر سال با اپیدمی آنفلوآنزا مواجه هستیم، اما تبدیل این بیماری به یک همه گیری بزرگ بحث دیگری است. تبدیل آنفلوانزا به یک بیماری همه گیر بزرگ به عواملی بستگی دارد که باید ویژگی های یک کرونا را داشته باشند.

رئیس گروه میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه این روزها با شیوع “MPOX” مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: MPOX در دهه های اخیر در قاره آفریقا پدیده رایجی بوده و امروزه در حال سرایت به سایر مناطق است. . شیوع Mpox باعث نگرانی جوامع بشری شده و یک وضعیت اضطراری جهانی است.

صدور هشدار جهانی و لزوم اقدام شفاف

روحانی در پاسخ به این سوال گفت: سازمان بهداشت جهانی از کشورها خواسته است که در مواجهه با مپکس آشکارا و شفاف عمل کنند. دلیل این امر چیست؟» وی تصریح کرد: نحوه مقابله با MPOX با کرونا متفاوت است؛ به عبارت دیگر ما با یک بیماری همه گیر بزرگ مواجه نیستیم که کل جهان را تحت تأثیر قرار دهد، سازمان جهانی بهداشت برنامه ای برای «تولید انبوه» ندارد. واکسن Mpox زیرا قصد دارد واکسیناسیون علیه Mpox را به صورت هدفمند در مناطقی که این ویروس در گردش است انجام دهد.

وی ادامه داد: در خصوص واکسیناسیون هدفمند Mpox، سازمان بهداشت جهانی از کشورها خواست تا برای “مدیریت”، “کنترل” و “جلوگیری از حوادث احتمالی” در مورد Mpox شفاف عمل کنند. هنگامی که واکسیناسیون به صورت هدفمند انجام می شود، شناسایی مناطقی که بیماری در آن گسترش می یابد بسیار مهم است. اگر بیماری در منطقه ای شیوع پیدا کند و آن منطقه شناسایی نشود، امکان پیشگیری از بیماری وجود ندارد. بنابراین سازمان بهداشت جهانی از دولت‌ها خواسته است که به وضوح و آشکارا در مورد Mpox عمل کنند.

اقدامات انستیتو پاستور برای مقابله با Mpox

روحانی درباره اقدامات و تمهیدات انستیتو پاستور ایران برای کنترل MPOX در کشورمان خاطرنشان کرد: در سال 2022 برای اولین بار گسترش MPOX اتفاق افتاد و انستیتو پاستور ایران به عنوان مرکزی که بیش از بیش از آن با بیماری های عفونی سروکار دارد. 100 سال، در این دوره زمانی لازم الاجرا شد. به منظور شناسایی و غربالگری ویروس‌های خانواده Orthopox، که Mpox نیز عضوی از آن است، انستیتو پاستور یک کیت غربالگری ایجاد کرد. «آزمایشگاه مرجع سلامت» و «مرکز مدیریت بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت» 14 مرکز آزمایشگاهی معرفی کردند و به 14 آزمایشگاه معرفی‌شده کیت‌های غربالگری خانواده ارتوپکس ارائه شد. خوشبختانه مراکز آزمایشگاهی مجهز پس از همه گیری کرونا در کشور خدمات ارائه می دهند. کیت های غربالگری خانواده ارتوپاکس در حال حاضر به 14 آزمایشگاه ارائه می شود.

آمادگی برای پاسخ به موارد احتمالی آبله میمون

رئیس گروه میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران موارد مشکوک را گزارش کرد و افزود: در صورت مشکوک شدن به آبله میمون برای تایید نهایی به انستیتو پاستور گزارش می شود. در سال 2022 یک مورد وارداتی آبله میمون از طریق کیت های غربالگری تایید شد و بیمار به دلیل سفر به کشورهای آلوده به این بیماری مبتلا شد. شبکه آزمایشگاهی کشور در وضعیت خوبی قرار دارد و در صورت بروز موارد مثبت احتمالی آماده واکنش هستیم.

آبله میمون در ایران اپیدمی نیست

روحانی با بیان اینکه آبله میمون جزو موارد اپیدمی در کشور نیست، تصریح کرد: اگرچه احتمال شیوع آبله در کشور بسیار کم است اما در صورت مشاهده مورد مشکوک در شبکه آزمایشگاهی به انستیتو پاستور ارجاع داده می شود. برای تشخیص نهایی شبکه آزمایشگاهی کشور برای تشخیص MPOX کسری ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که “در خصوص جهش ژنتیکی آبله میمون clade 1 b، چه برنامه ای برای به روز رسانی کیت های غربالگری دارید؟” وی تاکید کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم. کیت غربالگری انستیتو پاستور در ایران می تواند تمامی ویروس های خانواده ارتوپاکس را شناسایی کند و بنابراین مشکلی در ارتباط با تشخیص کلاد 1b وجود ندارد. انستیتو پاستور در ایران کلیه کیت های تولیدی شرکت های دانش بنیان را ارزیابی می کند تا از اثربخشی آنها اطمینان حاصل شود تا مشکلی در تشخیص بیماری ایجاد نشود.

سوغات کرونا برای شبکه آزمایشگاهی کشور

رئیس گروه میکروبیولوژی انستیتو پاستور در ایران توضیح داد که به نظر نمی رسد با شیوع امپوکس در کشور مواجه باشیم. در صورتی که شرایط به گونه ای پیش برود که تعداد آزمایشگاه های انجام دهنده تست MPAX افزایش یابد، انستیتو پاستور و شرکت های دانش بنیان آماده افزایش تولید کیت های غربالگری MPAX هستند.

وی با بیان اینکه اگرچه روزهای کرونا بسیار سخت بود اما شبکه بزرگ آزمایشگاهی را برای کشور به جا گذاشت، ادامه داد: بالغ بر 500 آزمایشگاه در کشور فعالیت می کنند. تمامی آزمایشگاه های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی توانایی پاسخگویی به شرایط اضطراری را دارند.

ویژگی های واکسن آبله میمون و آماده سازی پاستور برای تولید

روحانی درباره اقدامات انستیتو پاستور برای تولید واکسن Mpox گفت: به نظر من نباید واکسن تولید کنیم. زیرا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این واکسن باید برای موارد خاص و مناطقی که عفونت وجود دارد استفاده شود. اگر وضعیت به گونه ای پیش برود که مستلزم تولید واکسن انبوه باشد، انستیتو پاستور در این موضوع مداخله خواهد کرد. همانطور که در طول همه گیری کرونا، برای تولید واکسن عمل می کند. اگر شرایط به گونه ای باشد که باید واکسن انبوه تولید کنیم، انستیتو پاستور وارد موضوع واکسن Mpox می شود. زیرا واکسن هپاتیت، سل و سل تولید می کند.

وی همچنین درباره تولید واکسن با توجه به ویژگی های محلی هر منطقه به سرگرمی روز گفت: تولید واکسن با توجه به ویژگی های هر منطقه در مورد Mpox صدق نمی کند. زیرا این بیماری در دنیا شکل ثابتی دارد و برای تمام نقاط دنیا می توان از واکسن استفاده کرد. تقریباً یک واکسن را می توان برای یک بیماری در همه مناطق استفاده کرد. اگر یک بیماری دارای چندین “سروتیپ” باشد، باید از واکسن های خاص منطقه استفاده شود. به عنوان مثال «پنوموکوک» چندین سروتیپ دارد و واکسن این بیماری با توجه به سروتیپ وارد کشور می شود. بیماری هایی مانند اوریون، سرخک و آبله تک سروتیپ هستند و هیچ واکسنی برای این بیماری ها در منطقه وجود ندارد.

بررسی کیت های غربالگری به 2 روش

روحانی با بیان اینکه چالش عمده ای در زمینه تولید کیت وجود ندارد، افزود: شاید بتوان گفت برخی از شرکت های علمی با کمبود مواد اولیه مواجه هستند.

رئیس گروه میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران ارزیابی کیت های تشخیصی را به دو روش تحلیلی و بالینی انجام می دهد و افزود: انستیتو پاستور از نظر تحلیلی محدودیتی ندارد. ارزیابی اما در زمینه کارآزمایی بالینی با مشکلاتی مواجه می شود.” با توجه به اینکه در کشور تست مثبتی برای بیماری MPox وجود ندارد، امکان ارزیابی بالینی وجود ندارد، برخی شرکت ها تست های مثبت این بیماری را می فروشند که می توان به آنها اشاره کرد. به این شرکت ها برای انجام تست های مثبت و منفی.

وی با بیان اینکه برای شناسایی عوامل عفونی مشکلی نداریم، افزود: آزمایشگاه های کشور اگر در روز 3 شیفت کار کنند، توانایی انجام 4 هزار آزمایش در روز را دارند. بررسی ها نشان می دهد در دوران کرونا 5 میلیون آزمایش در شبکه آزمایشگاهی کشور انجام شده است.

روحانی با بیان اینکه هیچ موردی از MPox clade 1 b در کشور گزارش نشده است، گفت: از مردم می خواهم به شایعات در شبکه های اجتماعی توجه نکنند. در صورت مشاهده مورد مشکوک در شبکه آزمایشگاهی برای ارزیابی نهایی به انستیتو پاستور ارائه می شود. اگر موردی از MPox وجود داشته باشد صادقانه اعلام خواهد شد.

نوشته آخرین وضعیت آبله میمونی در کشور؛ اضطرار جهانی «ام‌پاکس» اولین بار در سرگرمی روز. پدیدار شد.

مطالب مشابه را ببینید!