مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

ترشی پرورده؛ متفاوت‌ترین ترشی که تابه‌حال خورده‌اید

فراروـ ترشی‌ها ازجمله مخلفات خوشمزه‌ای هستند که در کنار وعده‌های غذایی سرو می‌شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشی‌ها هستند که می‌توان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. ترشی پرورده نوعی ترشی ملس و خوشمزه است که از ترکیب سبزیجات متنوعی مانند لوبیا سبز، بامیه، فلفل دلمه‌ای، هویج و… تهیه می‌شود و به دلیل داشتن چاشنی رب انار و روغن زیتون طعم ویژه و متفاوتی دارد که باید حتما یکبار آن را امتحان کنید. اگر دوست دارید این ترشی پرورده خوشمزه را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ترشی پرورده همراه ما باشید.

مواد لازم

لوبیا سبز خرد شده: ۱ پیمانه
بامیه خرد شده: سه چهارم پیمانه
فلفل دلمه‌ای سبز: ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱ عدد
هویج بزرگ: ۱ عدد
رب انار: نصف پیمانه
روغن زیتون: نصف پیمانه
سرکه: یک و نیم پیمان
مغز گردو خرد شده: نصف پیمانه
نمک: ۲ قاشق چای‌خوری
زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
پودر سیر: ۲ قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز: ۲ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه: قاشق چای‌خوری
پاپریکا دودی: ۲ قاشق چای‌خوری
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای درست کردن این ترشی خوشمزه ابتدا همه سبزیجات را بشویید و اجازه بدهید کاملا خشک شود، سپس همه را به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید. حتما پوست هویج را بگیرید. حالا سبزیجات خرد شده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، تخم گشنیز، پاپریکا دودی و پودر سیر را به آن اضافه کنید و سرکه را روی مواد بریزید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا سبزیجات کم کم با سرکه بپزد و نرم شود. سبزیجات پخته را کنار بگذارید تا خنک شود. بعد از اینکه سبزیجات کاملا سرد و خنک شد، نعناع خشک، رب انار و گردوی خرد شده را به مواد ترشی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا ترشی آماده را داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و روی ترشی روغن زیتون بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. ترشی را در جای خنک و یا یخچال نگهداری کنید، نوش جان. 
نکات مهم
ـ بامیه سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان است، برای پاک‌سازی و سم‌زدایی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست بسیار مفید است. برای درست کردن ترشی سعی کنید از بامیه‌های ریز و جوان‌تر استفاده کنید.

ـ لوبیا سبز یکی از سبزیجات تازه با ارزش غذایی بسیار بالاست که حاوی ویتامین c، ویتامین B، فیبر و فولیت مورد نیاز روزانه بدن است. سعی کنید همیشه لوبیا سبز تازه و مرغوب را خریداری کنید. لوبیا سبز تازه معمولا سفت است و هنگام نصف کردن با دست صدای شکستن می‌دهد. اگر لوبیا سبز له یا بیش از حد نرم بود، هرگز آن را خریداری نکنید. لوبیا سبز‌هایی که روی پوست‌شان لکه‌های قهوه‌ای دارند، سالم نیستند. معمولا لوبیا سبز‌های کوچک و باریک بسیار ترد و خوشمزه و برای تهیه ترشی مناسب هستند.

ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه این ترشی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

ـ ترشی را در ظرف شیشه‌ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته‌اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند. درب شیشه نباید زنگ زده و فرو رفته باشد. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می‌شود.

ـ سرکه‌ها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم‌تری نسبت به سرکه سفید دارد.

مطالب مشابه را ببینید!