کشف بزرگ ترین معدن طلای جهان به ارزش بیش از ۸۰ میلیارد دلار در چین
به تازگی بزرگترین معدن طلای جهان در استان هونان چین کشف شده و زمینشناسان پیشبینی کرده اند که این معدن بیش از هزار تن طلا در خود جای داده باشد.
ارزش این ذخیره عظیم در بازار فعلی بیش از ۸۰ میلیارد دلار برآورد شده و میتواند به بزرگترین منبع طلا در جهان تبدیل شود.
بر اساس گزارش اداره زمینشناسی استان هونان، بیش از ۴۰ رگه طلا در زیر میدان طلای وانگو، واقع در شهرستان پینگجیانگ شناسایی شده است.
بررسیهای اولیه نشان میدهند که تنها در عمق کمتر از ۲ هزار متر، حدود ۳۰۰ تن طلا وجود دارد.
همچنین، بر اساس مدلسازیهای سهبعدی، رگههایی حاوی ۷۰۰ تن طلای دیگر نیز تا عمق ۳ هزار متر امتداد دارند.
تحلیل نمونههای سنگ این منطقه نشان داده که هر تن سنگ معدن میتواند تا ۱۳۸ گرم طلای خالص داشته باشد. این مقدار بهطور چشمگیری بالاتر از استاندارد معمول (۸ گرم طلا در هر تن) است.
به گفته چن رولین، کارشناس اکتشافات معدنی، بسیاری از نمونههای حفاری حاوی طلای قابل مشاهده هستند.
زمینشناسان با استفاده از فناوریهای پیشرفته و مدلسازی سهبعدی، ساختار رگههای عظیم طلا در این منطقه را بررسی کردهاند.
این کشف حتی از ذخایر ۹۰۰ تنی معدنی در آفریقای جنوبی که پیشتر بهعنوان بزرگترین ذخیره طلای جهان شناخته میشد، فراتر رفته است.
متخصصان معتقدند که احتمالاً رگههای بیشتری در این منطقه وجود دارند که هنوز شناسایی نشدهاند.
حفاریهای انجامشده در حاشیههای میدان طلای وانگو نیز نشانههایی از وجود طلا را نشان داده که احتمال کشف رگههای جدید را تقویت میکند.
هنوز برنامهای رسمی برای استخراج از این منطقه اعلام نشده، اما انتظار میرود که میدان طلای وانگو تبدیل به یکی از بزرگترین پروژههای معدنی چین شود.
در حال حاضر، بزرگترین معدن طلای چین، معدن طلای شیلینگ در استان شاندونگ است که ذخیرهای ۵۸۰ تنی دارد. اما این معدن هم در مقایسه با میدان طلای وانگو کوچکتر است.
با اعلام این خبر، قیمت طلا در بازار جهانی افزایش یافت و به نزدیکی بالاترین رکورد تاریخی خود رسید.
در سال ۲۰۲۴، با وجود تنشهای ژئوپلیتیکی، قیمت طلا روندی افزایشی داشته و این کشف باعث شد که قیمت طلا در آخر هفته به ۲,۷۵۹ دلار برسد.
چین در حال حاضر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان طلا در جهان بوده و ۱۰ درصد از تولید جهانی این فلز گرانبها را به خود اختصاص داده است.
اگرچه ذخایر طلای چین بیش از ۲ هزار تن برآورد شده، اما مصرف داخلی این کشور همچنان از تولید آن پیشی گرفته است.
سالها توسعه اقتصادی سریع و رشد طبقه متوسط باعث افزایش تقاضا برای خرید طلا بهعنوان سرمایهگذاری برای بسیاری از شهروندان چینی شده است.
در ۹ ماه نخست سال جاری، چین ۷۴۱ تن طلا مصرف کرده، در حالی که تنها ۲۶۸ تن تولید داشته و این اختلاف باعث افزایش واردات طلا در این کشور شده است.
این کشف میتواند به چین کمک کند تا میزان وابستگی خود به واردات طلا را کاهش داده و امنیت منابع داخلی خود را تقویت کند.
این اتفاق همزمان با اجرای پروژه سینوپروب II در چین رخ داده که هدف آن تهیه نقشهای دقیق از ساختار زیرزمینی این کشور است.
در این پروژه ششساله، هزاران پژوهشگر حفاریهایی را برای کشف ساختار سنگها در اعماق زمین انجام خواهند داد که علاوه بر پاسخگویی به پرسشهای علمی، منابع معدنی پنهان چین را آشکار کرده و وابستگی این کشور به واردات را کاهش خواهد داد.