مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

«دیکوی» چگونه دشمن را فریب می‌دهد؟ (ویدیو)

تجهیزات فریبنده (DECOY) مطابق آنچه دانشنامه بریتانیکا ارائه داده، ابزاری هستند که برای دورکردن دشمن از هدف مهم‌تر استفاده می‌شود. طعمه‌های فعال روش اصلی دفاع شخصی برای هواپیما‌های نظامی و موشک‌های بالستیک قاره‌پیما (ICBM) هستند.

به گزارش فارس، فریب‌های غیرفعال یا آدمک‌ها برای فریب هوش بصری مانند شناسایی عکس استفاده می‌شود. البته تصاویر ماهواره‌ای به دلیل تفاوت زاویه و شرایط تابش نور و تکنولوژی ساخت و مواد استفاده شده و همچنین؛ عمق تصاویر ماهواره‌ای به سهولت قادر به تشخیص واقعی یا غیر واقعی بودن این اجسام نیستند.

شرکتی در جمهوری چک به نام «اینفلتِک Inflatech» یکی از این تولیدکنندگان است که بیش از ۳۰ نوع تجهیزات و خور‌های نظامی بادی از تانک و خودرو‌های زرهی گرفته تا هواپیما و هویتزر را تولید می‌کند، ماکت‌هایی که در جنگ دشمن را فریب می‌دهند.

جدیدترین نمونه استفاده از آن نیز در جنگ اخیر روسیه و اوکراین مشاهده می‌شود. 

وبگاه «دیفنس اکسپرس» در این زمینه نوشت که روس‌ها دائماً در تلاش هستند تا تراکم واقعی تجهیزات دفاع هوایی خود را در سرزمین‌های اشغال شده اوکراین و مناطق مرزی فدراسیون روسیه و بلاروس مخفی کنند.

در طرف مقابل این درگیری، شرکت اوکراینی «متین وست»، در بیانیه‌ای اعلام کرد: “گروه متین وست رینات آخمتوف تولید ماکت‌های مهندسی را راه اندازی کرده است که ظاهر ایستگاه‌های رادار و توپخانه را کاملاً شبیه سازی می‌کند”.

DECOY چه زمانی ابداع شد

این تکنیک نخستین‌بار در طول جنگ جهانی اول استفاده شد. نیرو‌های متحدینش شامل از تانک‌های ساختگی تقلیدشده از تانک‌های سنگین بریتانیایی استفاده کردند. این تانک‌ها از یک بدنه چوبی ساخته شده بودند و با پارچه هسی رنگ‌شده پوشیده شده بودند.

تانک‌های ساختگی در جنگ جهانی دوم توسط متفقین و نیرو‌های محور به‌طور قابل توجهی مورد استفاده قرار گرفتند. نیرو‌های آلمانی تانک‌های ساختگی را پیش از آغاز جنگ برای تمرینات آموزشی مورد استفاده قرار دادند.

ارتش شوروی نیز از تانک‌های ساختگی برای افزایش تعداد ظاهری آنها و پنهان‌کردن حرکات واقعی‌شان استفاده کرد.

البته تکنیک فریب (DECOY) پس از جنگ‌های جهانی اول و دوم در طول رخداد‌هایی مانند جنگ کوزوو، جنگ سرد در آلمان غربی، جنگ اول خلیج‌فارس در ۱۹۹۱، جنگ روسیه و اوکراین و… دیگر استفاده شد.

در طول جنگ کوزوو، ارتش صربستان به‌طور عادی تانک‌های ساختگی در کوزوو گذاشت که باعث شد نیرو‌های ناتو به اشتباه فکر کنند تانک‌های بیشتری از آنچه که بودند را نابود می‌کنند.

نیروی هوایی ارتش آمریکا نیز در نمونه‌ای دیگر با استفاده از ابزاری مانند چوب نمونه‌هایی از جنگنده F-۱۶ و باند پرواز را سال ۱۹۸۵ در پایگاه هوایی اسپنگدالم ناتو واقع در آلمان ساخته بود.

مطالب مشابه را ببینید!