این همه اصرار مدیران «خانه سینما» برای ثبت صنوف ذیل «وزارت کار» برای چه بود وقتی این کار هیچ مواهبی برای ما نداشت؟! – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: «ناهید علامی» بازرس سابق انجمن چهره پردازان سینمای ایران در خصوص وضعیت وخیم اهالی سینما و بیتوجهی خانه سینما به موضوعات اساسی سینماگران گفت: دیگر خسته شده ایم که فقط دردهای مان را می گوییم اما گوش شنوایی برای شنیدن حرف های مان نیست!
طراح چهره پردازی فیلم های سینمایی «قطار آن شب» و «پسر مریم» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: این روزها وضعیت زندگی بسیاری از اهالی سینما در صنوف مختلف بسیار وخیم است؛ در انجمن خود ما افرادی را داریم که وضعیت زندگی شان بسیار ناجور است و با بحران های متعدد ناشی از بیکاری، بی پولی و خانه نشینی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند!
وی ادامه داد: باعث تأسف است که مسئولان هیچ وقت حرف های ما را نمی خواهند بشنوند. آن ها در واقع خودشان را به خواب زده اند و کسی که خود را به خواب می زند نمی شود بیدار کرد.
علامی یادآور شد: از سال ۷۲ که خانه سینما تأسیس شده چرا نتوانسته امنیت شغلی ایجاد کند؟ قطعا عمدی در کار است که هنر و هنرمند از بین برود. کسانی که با عشق آمدند به این حرفه و سنی از آن ها گذشته و راه دیگری ندارند در روزمرگی شان ماندند، چرا مسئولان فرهنگی حتی یک گام کوچک برای رفع بحران این افراد بر نمی دارند و رسما آن ها را به حال خود رها کرده اند؟
این سینماگر سپس با بیان اینکه این بودجه هایی که می دانیم و خبر داریم بسیار هنگفت است و در جاهای زائد مصرف می شود باید برای رفع بحران معیشتی سینماگران اختصاص پیدا کند تصریح کرد: آقایان باید یک بار چشم خود را باز کنند و با واقعیت موجود کنار بیایند؛ وضع زندگی اهالی سینما مدت ها است بحرانی شده و جز عده معدودی که مدام از این پروژه به آن پروژه می روند بقیه بیکار و ملول و افسرده شده اند و این وظیفه مدیران فرهنگی است که به دادشان برسند.
وی تأکید کرد: البته ما هر وقت انتقاد کردیم با برخورد بد از سمت کسانی که باید به خواسته مان عمل کنند مواجه شدیم. اما بنده شخصا از آنجا که معتقدم حق گرفتنی است و باید حرف بزنیم باز هم برای چندمین بار درد اهالی سینما را بازگو می کنم چرا که باید حرف های ما شنیده شود. مسئولان باید به داد قشر هنری برسند.
این سینماگر در خصوص نقش نهادهایی مانند صندوق اعتباری هنر، خانه سینما و… برای رفع بحران معیشتی سینماگران گفت: خانه سینما که رسماً هیچ است! این نهاد کی به فریاد ما رسیده که حالت بخواهد برسد؟ ما دیگر از آن ها هیچ چیز نمی خواهیم چرا که به ما اثبات کرده اند که به عمد چشم خود را روی وضعیت وخیم زندگی ما بسته اند.
علامی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه تنها امید ما به مجلس است که برای حمایت از افراد بیکار سینما وارد میدان شده و قانون حمایت از آن ها را به تصویب برسانند متذکر شد: قطعا مجلس محترم می تواند مصوباتی داشته باشد و در زمینه حمایت از حقوق مادی و معنوی سینماگران تدبیری اندیشه کند. باید از نظر قانونی در مجلس کاری صورت گیرد چرا که خانه سینما و صندوق اعتباری هنر و وزارت ارشاد و… که عملاً هیچ کاری برای ما نکردند و نمی کنند.
وی یادآور شد: دردآور است ما که با رسانه ها در خصوص مصائب مان مصاحبه می کنیم میخواهند تعلیق عضویت مان کنند! این یعنی اینکه خودشان نسبت به مشکلات واقف هستند اما میخواهند روی این مشکلات سرپوش بگذارند!
این چهره پرداز در خاتمه این گفتگو افزود: این همه اصرار مدیران قبلی خانه سینما برای ثبت صنوف ذیل وزارت کار برای چه بود وقتی این کار هیچ مواهبی برای ما نداشت؟ من امیدوارم سینماگرانی که در آن زمان چشم و گوش بسته از مدیران وقت خانه سینما حمایت می کردند به خود بیایند و اندکی تأمل کنند تا بیش از این کاری را صورت ندهند که نه تنها منفعتی برای صنف شان ندارد بلکه پر از ضرر نیز هست!