مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

تلگرام تسلیم شد؛ آی‌پی و شماره تلفن کاربران افشا می‌شود

Изпълнителният директор на Telegram Павел Дуров обяви важна актуализация в публикация в отговор на опасения относно злоупотребата с функцията „Търсене на Telegram“.

Според Crypto News Дуров подчертава, че докато функцията „Търсене“ на Telegram позволява на потребителите да намират обществени канали и ботове на платформата по-лесно от други приложения за съобщения, тя може да бъде експлоатирана от хора, които Те продават незаконни стоки.

Изпълнителният директор на Telegram каза: „Актуализирахме нашата Политика за поверителност и Условия за ползване, за да сме сигурни, че са в съответствие със законите по целия свят.“ Ние изяснихме, че IP адресите и телефонните номера на лица, които нарушават нашите правила, могат да бъдат докладвани на съответните органи в отговор на валидни правни искания.

Актуализации на Telegram

През последните няколко седмици Telegram предприе стъпки за повишаване на безопасността на търсенето, като използва екип от модератори на съдържание, които използват изкуствен интелект, каза Дуров.

Той подчерта: Тези мерки направиха „търсене в Telegram“ значително по-безопасно и проблемното съдържание беше премахнато. Дуров призова потребителите да докладват всяко незаконно или неточно съдържание на платформата.

За да предотврати бъдещи злоупотреби, Telegram актуализира своите „Условия за ползване и Политика за поверителност“ глобално. Ревизиите поясняват, че IP адресите и телефонните номера на потребителите, които нарушават правилата на Платформата, могат да бъдат споделени с властите в отговор на валидни правни искания.

Тази промяна в политиката представлява значителна промяна за Telegram, която е известна с това, че дава приоритет на поверителността на потребителите.

В крайна сметка Дуров подчерта, че функцията „търсене в Telegram“ е „за намиране на приятели и откриване на новини, а не за рекламиране на незаконни стоки“.

Той добави: Екипът на Telegram няма да позволи на лошите актьори да застрашат целостта на нашата платформа за почти един милиард потребители.

Според Лофигаро след ареста на Павел Дуров Telegram започна да изпълнява исканията на правоприлагащите органи. Този френски вестник пише: Telegram отговори на искането на една от страните-членки на Европейския съюз относно разследването на група, заподозряна в поръчкови убийства.

Арестът на Павел Дуров

Неотдавнашните изявления на Дуров са направени в ситуация, в която основателят и главен изпълнителен директор на Telegram е в центъра на правни разследвания. Дуров през август, след като самолетът му кацна на летище във Франция, въз основа на твърдения, че Telegram е използван за престъпни дейности, включително трафик на наркотици и киберпрестъпления. е арестуван

Арестът му накара Telegram да засили сътрудничеството си с правоприлагащите органи не само във Франция, но и в няколко други страни.

След ареста си Дуров публично се обърна към обвиненията срещу него, защитавайки практиките за наблюдение на Telegram и критикувайки властите, че са се насочили директно към него.

Дуров изрази изненада от френския правен иск, подчертавайки, че Telegram има официален представител на ЕС, който да обработва исканията на правоприлагащите органи, и постави под въпрос защо властите заобикалят тези канали и се фокусират върху него.

Главният изпълнителен директор на Telegram описа обвиненията, повдигнати срещу него във Франция, като остарели, твърдейки, че те го държат отговорен за дейностите на потребителите, като същевременно подчертава силното наблюдение на съдържанието и усилията на платформата за прозрачност.

Неотдавнашните действия на Дуров представляват промяна за Telegram, която преди това не желаеше да споделя потребителска информация с властите. Остава да видим дали тези мерки ще бъдат достатъчни, за да успокоят критиците и да предотвратят по-нататъшни правни предизвикателства.

نوشته تلگرام تسلیم شد؛ آی‌پی و شماره تلفن کاربران افشا می‌شود اولین بار در سرگرمی روز. پدیدار شد.

مطالب مشابه را ببینید!