علائم ترس کودک از مدرسه؛ از دردهای شکمی تا کابوسهای شبانه
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: ترس از مدرسه یکی از مشکلات رایج در دوران یادگیری است که به ویژه در سال های ابتدایی دبستان به چشم می خورد.
به گزارش مهر، وی با بیان اینکه وجود استرس در والدین می تواند میزان نگرانی و اضطراب کودکان را تا حد زیادی افزایش دهد، می افزاید: تا زمانی که خودتان آرام نشوید نمی توانید به فرزندتان کمک کنید.
وی با بیان اینکه ترس از مدرسه ترس بیش از حدی است که برخی از کودکان از رفتن و ماندن در مدرسه دارند، افزود: این کودکان ممکن است دوری از مادر را در جاهای دیگر تحمل کنند.
یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: ترس از مدرسه می تواند از قسمت خاصی از مدرسه، عملکرد تحصیلی، محیط مدرسه یا تجربه اتفاقات ناخوشایند مانند قلدری دوستان در مدرسه یا مشکلات در مسیر مدرسه باشد. ایجاد وحشت برای مداخلات درمانی ضروری است.
وی با اشاره به اینکه برخی از کودکان دچار اضطراب شدید جدایی از مادر می شوند، تصریح کرد: در برخی موارد حتی در خانه نیز کودک برای غلبه بر اضطراب سایه مادر را مانند سایه دنبال می کند. چنین کودکانی تمایلی به جدایی از مادر (یا یکی از والدینشان) و خانه ندارند، زیرا به شدت وابسته هستند.
وی با تاکید بر اینکه اضطراب جدایی می تواند به شکل های مختلف خود را نشان دهد، حتی شکایات جسمی مانند درد شکم، حالت تهوع، بی اشتهایی، مشکلات خواب، سردرد و کابوس های شبانه، افزود: در مورد اضطراب جدایی در نوجوانان باید بررسی شود. جدی تر باشید، زیرا در برخی موارد علائم اولیه افسردگی نوجوانان اضطراب جدایی است.
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به والدین توصیه کرد: کودک تمام قوانین و مقررات مدرسه را به طور دقیق نمی داند و تهدید و ترساندن او می تواند مشکل ساز باشد، بنابراین هرگز او را از معلم نترسانید، مثلاً به او نگوئید که اگر تو نمیخوری به معلمت میگم
وی بیان کرد: برای کاهش استرس و اضطراب فرزندانتان از شروع مدرسه باید روش تمرین و تکرار را انتخاب کنید، یعنی کمی از تغییرات روزانه ای که بعد از شروع سال تحصیلی در زندگی آنها ایجاد می شود را در مدت کوتاهی انجام دهید. قبل از آن زمان برای آماده شدن آنها عادت می کنند. به عنوان مثال، می توانید چند روز قبل از شروع مدرسه، کودک خود را صبح زود بیدار کنید.
وی ادامه داد: بسیاری از والدین عادت دارند تا آخرین لحظه در کنار فرزند خود بمانند و به او دلداری دهند تا این که جدایی کودک از والدین را دشوار می کند. بهتر است والدین به تدریج از کودک دور شوند تا برای کودک قابل تحمل باشد و ترس از جدایی پس از مدتی از بین برود.
وی به والدین یادآور شد: اگر فرزند شما مشکل جدی یا اختلال خاصی نداشته باشد، می تواند یاد بگیرد که خود را با شرایط جدید وفق دهد و به مدرسه برود. علاوه بر اهمیت توجه به ترسها و نگرانیهای فرزندتان و نادیده نگرفتن آنها، به فرزندتان اجازه دهید تا بداند که در کنار او هستید و میتوانید با کمک دیگری برای این مرحله جدید از زندگی او آماده شوید.
نوشته علائم ترس کودک از مدرسه؛ از دردهای شکمی تا کابوسهای شبانه اولین بار در سرگرمی روز. پدیدار شد.