آلودگی نوری مغز حشرات را کوچک میکند!
بی دلیل نیست که حشرات علاقه زیادی به کار در تاریکی و شب دارند.
به گزارش دیجیاتو، زمانی که هوا تاریک می شود، زندگی حشرات خزنده نیز تغییر می کند. گونههای شبزی میلیونها سال است که به خوبی با مسیریابی و زنده ماندن در تاریکی سازگار شدهاند، اما یک چیز میتواند عملکرد مغز آنها را تغییر دهد: آلودگی نوری.
در مطالعه جدیدی که در Biology Letters منتشر شده است، محققان کشف کردند که چگونه آلودگی نوری بر رشد عنکبوت های استرالیایی تأثیر می گذارد. نور در واقع مغز آنها را کوچک می کند، به ویژه مناطقی از مغز که به بینایی اختصاص دارد.
نور مصنوعی یکی از آلاینده های روی کره زمین است که تغییرات مهمی را در طیف گسترده ای از حیوانات، گیاهان و اکوسیستم ها ایجاد می کند. شواهد اخیر نشان می دهد که استرس ناشی از زندگی با آلودگی نوری می تواند به رشد مغز در برخی از پرندگان و پستانداران آسیب برساند.
حیوانات برای زنده ماندن در محیط هایی که آلودگی نوری بیشتر است (مانند شهرهای بزرگ) به مغزهای بزرگتر و پیچیده تری نیاز دارند. اما ظاهراً رشد مغز آنها در حال حاضر به این حد نرسیده است و حشرات نیز از این مشکل رنج می برند.
در این مطالعه، محققان استرالیایی نیمی از عنکبوت ها را در شب در تاریکی نگه داشتند و نیمی دیگر را در معرض نور مصنوعی قرار دادند.
آلودگی نوری و عنکبوت
چند هفته پس از رشد کامل عنکبوت ها، محققان بررسی کردند که آیا نور در شب بر رشد مغز آنها تأثیر می گذارد یا خیر. از آنجایی که اندازه مغز این عنکبوت کمتر از یک میلی متر مکعب است، دانشمندان از فناوری تصویربرداری میکرو سی تی برای مطالعه مغز آنها استفاده کردند.
بنابراین، محققان دریافتند که قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض نور مصنوعی باعث کوچک شدن مغز عنکبوت می شود. قوی ترین اثرات نیز در ناحیه مغز مرتبط با بینایی آنها مشاهده شد. در نتیجه دید کمتری نسبت به سایر عنکبوت هایی داشتند که در محیط تاریک نگهداری می شدند.
در نهایت، این امکان وجود دارد که وجود نور در شب یک محیط استرس زا ایجاد کند که فرآیندهای هورمونی مربوط به رشد و نمو حشرات را مختل کند.
نوشته آلودگی نوری مغز حشرات را کوچک میکند! اولین بار در سرگرمی روز. پدیدار شد.