مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

کدام کشور بزرگ ترین ناوگان زیردریایی را دارد؟

تعیین کشوری که بیشترین زیردریایی را در زرادخانه نظامی خود دارد کمی دشوار است. کشورها اغلب آمار نظامی خود را سری نگه می دارند، بنابراین اعداد دقیق همیشه در دسترس نیستند. با این حال، پنهان کردن کشتی‌های بزرگ برای همیشه غیرممکن است، بنابراین تخمین‌های منابع مستقل می‌توانند نسبتاً دقیق باشند – حتی زمانی که خود کشورها در ارائه اطلاعات در این زمینه چندان همکاری نمی کنند.

همچنین مهم است که بدانیم تعداد کل زیردریایی‌های در اختیار یک کشور، معیار خوبی برای قدرت زیردریایی آن کشور نیست. همه زیردریایی ها یکسان ساخته نمی شوند. اگر کشوری بخواهد زیردریایی های قدیمی جنگ جهانی اول را جمع آوری کند، از نظر تئوری می تواند بیشترین زیردریایی ها را در اختیار داشته باشد. به عنوان مثال، گزارش شده است که روسیه در مجموع ۶۴ زیردریایی دارد، اما تنها حدود دو سوم آنها از نوع هسته ای هستند. این در حالی است که ایالات متحده ۷۱ زیردریایی دارد که همه آنها از نوع هسته ای هستند.

۵ فروند از پیشرفته ترین و قوی ترین زیردریایی های هسته ای جهان؛ از «ونگارد» تا «باراکودا»

این بدان معنا نیست که زیردریایی های دیزلی بی ارزش هستند. در حالی که پیشرفته‌ترین زیردریایی‌های مدرن عمدتاً هسته‌ای هستند، زیردریایی‌های دیزلی هنوز مزایای خاص خود را دارند. علاوه بر این، کشتی‌های قدیمی‌تر اغلب برای مدرن‌سازی با فناوری‌های جدید تجهیز می‌شوند که در مقایسه با طرح‌های قدیمی و اورجینالشان، قدرتی برتر به آن‌ها می‌دهد.

نیروی دریایی ایالات متحده: ۷۱ زیردریایی

سرراست ترین منبع برای تعداد زیردریایی های در اختیار ایالات متحده از خود دولت ایالات متحده است. به گفته وب سایت رسمی نیروی دریایی ایالات متحده، ناوگان دریایی فعلی این کشور متشکل از “۵۳ زیردریایی تهاجمی سریع، ۱۴ زیردریایی با قابلیت حمل موشک بالستیک و چهار زیردریایی حامل موشک هدایت شونده” است. این تعداد در مجموع ۷۱ زیردریایی عملیاتی برای نیروی دریایی ایالات متحده است، تعدادی که توسط منابع مستقل نیز تایید شده است.

بنابراین، نه تنها ارتش ایالات متحده بیش از ارتش هر کشور دیگری زیردریایی دارد، بلکه احتمالاً مدرن ترین ناوگان جهان را نیز دارد. هر زیردریایی در حال خدمت ایالات متحده از نوع هسته ای است و جدیدترین مدل های آن ها بسیار پیشرفته تر و مرگبارتر از آن چیزی هستند که اکثر افراد فکر می کنند. در واقع، ناوگان زیردریایی نیروی دریایی ایالات متحده با جدیدترین فناوری ها مجهز شده و این شناورها در طول زمان بروز رسانی و بهبود می یابند. علاوه بر این، شناورهای قدیمی‌تر به‌طور سیستماتیک با جدیدترین کلاس‌های زیردریایی، مانند زیردریایی‌های «کلاس ویرجینیا» جایگزین می‌شوند.

ناوگان زیردریایی ایالات متحده به طور غیرقابل انکاری در حال پیشرفت است. حدود نیمی از ۵۳ زیردریایی تهاجمی سریع در نیروی دریایی ایالات متحده از مدل های کلاس لس آنجلس هستند. این زیردریایی برای اولین بار در اواسط دهه ۷۰ به آب انداخته شد، و در مجموع ۲۵ فروند از این کلاس در خدمت هستند. اما اگرچه این زیردریایی ها در حال پیر شدن هستند، اما انرژی آنها توسط رآکتورهای هسته ای تامین می شود که به آنها اجازه می دهد تا مسافت های باورنکردنی را بپیمایند بدون اینکه نیازی به سوختگیری مجدد داشته باشند. در زیردریایی های هسته ای، نگرانی در مورد سوخت آخرین نگرانی خدمه خواهد بود.

نیروی دریایی روسیه: ۶۴ زیردریایی

به ادعای Nuclear Threat Initiative، روسیه در مجموع ناوگانی متشکل از ۶۴ زیردریایی دارد. طبق گزارش‌ها، در این زرادخانه، ۱۴ زیردریایی تهاجمی دارای رآکتو هسته‌ای، ۱۱ زیردریایی حامل موشک‌های کروز هسته‌ای، ۱۶ زیردریایی حامل موشک‌های بالستیک هسته‌ای و ۲۳ زیردریایی تهاجمی با سوخت دیزلی هستند. در مقایسه با ناوگان‌های زیردریایی افسانه‌ای مورد استفاده در جنگ جهانی دوم، این اعداد ممکن است خیلی قابل توجه به نظر نرسند. با این حال، ناوگانی متشکل از ۶۴ زیردریایی در قرن بیست و یکم برای قرار گرفتن روسیه در رتبه دوم این فهرست کافی است.

با توجه به اینکه حدود یک سوم از زیردریایی‌های ناوگان دریایی روسیه به جای موتورهای هسته‌ای از نوع دیزلی هستند، مدرن بودن ناوگان روسیه مورد تردید است. با این حال، بسیاری از این قایق‌های روسی منسوخ نیستند، و روسیه زیردریایی های قدیمی خود را به جای جایگزینی، با فناوری‌های مدرن و ارتقاء تجهیز می‌کند، رویه‌ای که برای بزرگترین ارتش‌های جهان رایج است.

به عنوان مثال، روسیه در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که قصد دارد یک کلاس مدرن از زیردریایی‌های هسته‌ای به نام زیردریایی‌های کلاس Borei-K را تولید کند. چهار سال بعد، دو فروند از زیردریایی های کلاس Borei-K به ناوگان روسیه ملحق شدند. اما افزودن شناورهای جدید پیشرفته به نیروی دریایی روسیه، رویه اصلی این کشور نیست. در عوض، بیشتر زیردریایی های روسی به جای تعویض، ارتقا یافته اند. آخرین نمونه، زیردریایی های کلاس Antey SSGN است که دوازده فروند از آنها مورد تعمیر و ارتقاء قرار گرفتند. انتظار می رود چنین بروز رسانی هایی طول عمر این زیردریایی ها را ۲۰ سال افزایش دهد.

بنابراین، در حالی که ناوگان زیردریایی روسیه کاملاً مدرن نشده است، برای رقابت کارآمد در دنیای مدرن نگهداری شده اند. ناوگان زیردریایی روسیه دومین ناوگان بزرگ در جهان است و مطمئناً نیرویی است که باید روی آن حساب کرد.

نیروی دریایی چین: ۶۰ زیردریایی

به گفته منابع مستقل، چین سومین ناوگان زیردریایی بزرگ جهان را با ۶۰ فروند زیردریایی رزمی در اختیار دارد. چین نمونه مناسب کشوری با تعداد قابل توجهی از زیردریایی ها است، در حالی که قدرت واقعی ناوگان زیردریایی های آن مورد تردید است. در حالی که زیردریایی های ایالات متحده کاملاً هسته ای هستند، طبق گزارش ها، چین مجموعاً ۱۲ زیردریایی هسته ای در ناوگان خود دارد. در مقایسه با ایالات متحده و روسیه، زرادخانه زیردریایی چین به طور غیرقابل انکاری پایین تر است. اما این به معنای ضعیف بودن آن نیست.

شش زیردریایی از زیردریایی‌های هسته‌ای چین، زیردریایی‌های حامل موشک‌های بالستیک و شش فروند دیگر زیردریایی‌های تهاجمی هستند. برای بقیه ناوگان، به نظر می رسد که چین قصد مدرن سازی داشته باشد.

به گزارش رویترز، ۴۸ زیردریایی چینی از نوع زیردریایی های تهاجمی با موتور دیزلی هستند و در حالی که تعداد زیردریایی های چین در رتبه سوم پس از ایالات متحده و روسیه قرار دارد، این کشور در واقع بزرگترین نیروی دریایی جهان را دارد. چین بیش از ۳۷۰ کشتی جنگی دارد و برنامه این کشور پرجمعیت برای توسعه ناوگان دریایی خود شامل اضافه شدن نسل بعدی زیردریایی های هسته ای است.

درک برنامه های چین برای ناوگان دریایی و زیردریایی این کشور از حادثه ای که در سال ۲۰۲۴ رخ داد بدست می آید، زمانی که یک زیردریایی چینی با موتور هسته ای در حین لنگر انداختن در اسکله غرق شد. البته چین اظهار نظری در این مورد نکرده، اما خبر غرق شدن این زیردریایی در رسانه ها منتشر شد. این سانحه تلاش چین برای یک ناوگان زیردریایی مدرن شده با انرژی هسته‌ای را آشکار کرد، اما سؤالاتی را در مورد طرح‌ها و فناوری‌های به کار رفته برای این زیردریایی مدرن نیز مطرح نمود.

چین ممکن است سومین ناوگان زیردریایی بزرگ جهان را در اختیار داشته باشد، اما این کشور به وضوح در مسیر توسعه ظرفیت های دریایی خود در سال های آینده است.

۱۵ کشوری که نیروی دریایی شان بیشترین تعداد زیردریایی را دارد؛ جایگاه ایران کجاست؟

مطالب مشابه را ببینید!