«هنر» باید دارای «ارزش» و «کارکرد» باشد/ به بهانه «مردمی شدن هنر» سطح محتوایی تولیدات سینمایی را به شدت دچار «تنزل» کردهاند – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: «جهانگیر الماسی» بازیگر و کارگردان سینما در پی اظهارات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با ست اندرکاران برگزاری کنگره بزرگداشت شهدای اصفهان و انتقاد ایشان در خصوص تولیدات نازل در حوزه فرهنگ و هنر و اهمیت تولید کالای فرهنگی با محتوا و ساختار فرهنگی موثر و سازنده گفت: برخی به بهانه مردمی شدن «هنر» سطح محتوایی تولیدات سینمایی را به شدت دچار تنزل کرده اند و باید هرچه سریع تر جلوی این فاجعه فرهنگی گرفته شود و این اتفاق زمانی رخ می دهد که کار به دست افراد کاردان بیفتد!
این هنرمند پیشکسوت در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی همانند همیشه با فرمایشات سازنده شان ثابت کردند که به تمامی امور اشراف کامل دارند و حوزه فرهنگ و هنر و خاصه هنر سینما را فراموش نکرده اند؛ ایشان فرمودند فیلمی که کارگردانیِ خوب نداشته باشد، ساخت خوب نداشته باشد، مضمون خوب نداشته باشد، شیرین و زیبا نباشد، خب زحمت کشیدید، پول خرج کردید، کسی هم به این فیلم نگاه نمیکند! بروید سراغ بهترین کارگردان، بهترین سناریونویس، فیلمنامهنویس، بهترین پشتیبان و تهیهکننده؛ بروید سراغ اینها. به جای ده فیلم، دو فیلم بسازید، منتها دو فیلمی که وقتی پخش شد، همه بگویند که باز هم پخش کن؛ این خوب است!
وی در همین راستا تصریح کرد: من خیلی خوشحالم که مقام معظم رهبری راجع به ناتورالیسم که ترجمه فارسی اش طبیعت گرایی است با صراحت صحبت کردند. نیروهای انقلابی از پیش از انقلاب به خصوص کسانی که در حوزه رئالیسم دوست داشتند گام بردارند چه با نگاه مذهبی چه با نگاه علمی با ناتورالیسم سر سازگاری نداشتند به دلیل اینکه اثر ناهنجاری در مخاطب ایجاد می کند.
الماسی خاطرنشان کرد: طبیعت گرایی در غرب منجر شده به نوعی هنری تزئینی که هیچ ارزش و کارکردی ندارد! بدیهی است که هنر باید دارای ارزش و کارکرد باشد و ما باید در پی این باشیم که اگر اثری خلق می کنیم باری به هر جهت نباشد و معنا و مفهومی انسانی و والا را به مخاطب خود ارائه دهد.
بازیگر فیلم های سینمایی «افسانه آه» و «دیگه چه خبر؟» متذکر شد: من هم به عنوان یک دانشجو و طلبه ای که دوست دارد از مکتب بزرگان یاد بگیرد از فرمایشات ایشان استفاده می کنم و می گویم نکته دقیقی است برای اینکه اگر ما به بهانه مردمی شدن هنر سطح درون مایه آثار هنری بیاوریم در حد ستایش ناتورالیستی مسأله مهمتری را از دست دادیم!
وی تصریح کرد: برخی به بهانه مردمی شدن «هنر» سطح محتوایی تولیدات سینمایی را به شدت دچار تنزل کرده اند و باید هرچه سریع تر جلوی این فاجعه فرهنگی گرفته شود و این اتفاق زمانی رخ می دهد که کار به دست افراد کاردان بیفتد!
این سینماگر افزود: آنچه ارزش و درون مایه است ما را به مبدأ وصل می کند و چالشی در ذهن فرد و جامعه ایجاب می کند و اینجا است که هنر دارای ارزش می شود.
وی در پایان گفت: سینماگرانی که سال ها است بیکار و خانه نشین شده اند باید به میدان بیایند؛ فرمایشات اخیر معظم له نشان از آن دارد که کسانی که در این سال ها سردمدار تولید بودند نتوانستند آنطور که باید به شایستگی کار انجام دهند و حالا نوبت آن رسیده تا همه نیروهای متعهد و انقلابی وارد میدان فرهنگ و هنر شوند.