مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

9نشانه افرادی که در جمع «دلربایی» می‌کنند و در خلوت «می‌ترسانند»

راهنماتو-شاید فکر کنید که جذابیت و خودخواهی جمع نمی‌شوند. اما بهتر است بدانید که جذابیت هیچ ارتباطی با مهربانی و دیگرخواهی ندارد. هرچند که آدم‌های مهربان جذابیت دارند؛ هستند بسیاری از آدم‌های جذابی که حقیقتاً نمی‌خواهند سر به تن کسی باشد!

به گزارش راهنماتو، خیلی فرق دارد کسی فقط در حضور جمع مهربان و جذاب باشد و کسی که در خلوت و پشت سر شما هم از شما تعریف کند و خیرتان را بخواهد. اغلب افرادی که در جمع جذابیت زیادی دارند، در خلوت مهربان نیستند. درواقع جذابیت آن‌ها نقابی برای نمایش به جهان است اما رنگ حقیقی چهره آن‌ها را هیچ‌کسی، جز آن‌هایی که با او در پشت درهای بسته زیسته‌اند، نمی‌بیند.

این افراد ویژگی‌هایی دارند که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید. در ادامه 9ویژگی این آدم‌ها را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

1.گفت‌وگوهای‌شان بر محور خودشان است

می‌توانید از پشتِ جملات و عباراتی که آدم‌ها استفاده می‌کنند پی به بعضی ویژگی‌های روانی‌شان ببرید. این نوع افراد مهارت خاصی دارند که گفت‌وگوها را به سمت خودشان بچرخانند.

حتی وقتی گفت‌وگو درباره شماست، حتی وقتی مجلسی برای شما برپا شده، حتی وقتی عروس باید بدرخشد، آن‌ها خودشان را به نقل مجلس تبدیل می‌کنند. آن‌ها راهی پیدا می‌کنند که روی صحنه بیایند؛ با اینکه صحنه مال شماست!

این رفتار نشانه واضحی از خودخواهی است. آن‌ها فقط تمایل دارند که درباره تجربه‌ها، موفقیت‌ها و مشکلات خودشان حرف بزنند و کم‌ترین علاقه‌ای به همدلی کردن با دیگران دارند.

2.برای احساسات دیگران اهمیتی قائل نیستند

بدون انتقادهای تند و تیز یا زیر سوال بردن تصمیمات دیگران نمی‌توانند نظر خوبی درباره‌شان بدهند. اغلب روی نیازها و امیال خودشان متمرکز هستند. هیچ توجهی به احساسات دیگران ندارند.

3.نمی‌توانند خطایشان را بپذیرند

نه اینکه راحت نپذیرند، اصلاً نمی‌پذیرند. این شما هستید که باید آن‌ها را بپذیرید. روان‌شناسان اثبات کرده‌اند کسانی که در جمع جذابیت بالایی دارند اما در خلوت دیگران را می‌رنجانند، نمی‌توانند خطاهای خودشان را گردن بگیرند. آن‌ها به ندرت مسئولیت رفتارهایشان را می‌پذیرند و سریع اشتباهات‌شان را به گردن دیگران میندازند.

این رفتار ناشی از یک باور رسوخ‌کرده در ذهنیت آن‌هاست که تصور می‌کنند همیشه حق به جانب‌شان است. فقدان خود-آگاهی و طرد پذیرش خطاهایشان یکی از ویژگی‌های شایع این افراد است.

4.خلق‌شان همیشه در حال نوسان است

آدم‌هایی که در جمع بسیار جذاب هستند اما در خلوت خودخواه هستند، اغلب نوسان خلق شدیدی را نشان می‌دهند. یک لحظه دارند می‌خندند و شاد هستند و جوک می‌گویند، لحظه دیگر حساس و بی‌ادب می‌شوند. این تغییرات ناگهانی خلقی می‌تواند دیگران را نشانه بگیرد و باعث شود که محیطی آزاردهنده و پرتلاطمی گرد این آدم‌ها ایجاد شود. این تاکتیک دستکاری ذهنی این آدم‌هاست که باعث می‌شوند آدم‌های اطرافشان هرگز نتوانند حرکت بعدی آن‌ها را حدس بزنند.

5.نمی‌توانند صمیمانه همدلی کنند

ممکن است در ظاهر همدردی کنند و به دیگران القا کنند که درک‌شان می‌کنند، اما اغلب فاقد توان همدلی هستند. آن‌ها تظاهر می‌کنند که احساسات دیگران برایشان مهم است اما در خلوقت نشان می‌دهند که هیچ اهمیتی برای عواطف و نگرانی‌های آدم‌های اطراف‌شان قائل نیستند. تمرکز اولیه آن‌ها روی نیازها و امیال خودشان باقی می‌ماند.

این فقدان همدلی حقیقی را باید از مهربانی صمیمانه اشتباه نگرفت.

6.خیلی در رفتارشان مهربانی نمی‌بینید

یکی از ویژگی‌های رفتاری این آدم‌ها که واقعاً می‌تواند دلتان را بشکند، آن است که رفتار مهربانانه‌شان بسیار محدود و حساب‌شده است. ممکن است که در جلوی دیگران توجه شما را جلب کنند و به شما هدیه‌ای هم بدهند، اما پشت درهای بسته، مهربانی‌شان ناگهان دود می‌شود. رفتارهای مهربانی آن‌ها معمولاً ناشی از میل آن‌ها به تحسین شدن در جمع و کسب تأیید است تا اینکه مراقبت و دلسوزی اصیل باشد.

این را وقتی می‌فهمید که انتظار دارید به قدری که در ملاء عام نشان می‌دهند، رفتارهای مهربانانه داشته باشند اما ندارند.

7.انتقادهای پیش‌بینی‌نشده

این افراد در خلوت بشکه باروتی از انتقاد هستند. از همه چیز شما، تصمیمات زندگی‌تان، سلیقه لباس پوشیدن‌تان، واژگان‌تان و غیره انتقاد می‌کنند. جذابیت عمومی آن‌ها در خلوت دود می‌شود. ماهیت الهام‌بخشی که در فضای عمومی از خودشان به نمایش می‌گذارند، از بین می‌رود.

در کنارشان حس می‌کنید تحقیر و کم‌ارزش شده‌اید.

8.هیچ علاقه‌ای به مصالحه ندارند

یکی دیگر از ویژگی‌های بارز این افراد آن است که اشتیاقی به سازش و مصالحه ندارند. آن‌ها اغلب نیازها و امیال خودشان را به نیازها و امیال دیگران الویت می‌دهند. حتی در جایی که مصالحه بهترین راه‌حل است، آن‌ها مصالحه نمی‌کنند.

9.به ندرت معذرت‌خواهی می‌کنند

آدم‌هایی که در ملاء عام و در جمع جذاب و کاریزماتیک هستند اما در خلوت خودخواه و نامهربان ظاهر می‌شوند، به ندرت می‌توانند به دلیل رفتارهایشان عذرخواهی کنند. حتی وقتی به دیگران آسیب می‌زنند باز هم سعی می‌کنند به جای معذرت‌خواهی کردن، رفتارشان را توجیه کنند. ناتوانی در عذرخواهی دلیلش چیزی بیش‌تر از غرور آن‌هاست. این امر نشان می‌دهد که هیچ اهمیتی برای احساسات دیگران قائل نیستند. این درحقیقت آشکارترین نشانه ماهیت حقیقی آن‌هاست و یکی از از مواردی است که نباید از آن غافل شوید.

سخن آخر: نقاب و آینه

درک رفتار انسان کاری پیچیده است، به خصوص وقتیکه افراد در جمع بسیار جذاب و کاریزماتیک هستند اما در خلوت تبدیل به هویت‌های خودخواه و خودمحور می‌شوند.

این افراد اغلب نقابی بر چهره دارند که ظاهر و رونمایی جذاب و کاریزماتیک از آن‌ها به جهان عرضه می‌کند اما پشت این نقاب ماهیت حقیقی آن‌ها نهفته است. اما لازم است یادتان باشد که هر نقابی یک آینه در پشت خود دارد که می‌تواند شخصیت حقیقی آدمی که آن را به چهره زده است، نشان‌تان دهد.

کارل یونگ، روان‌کاو معروف گفته است: «برخورد دو شخصیت مثل تماس دو ماده شیمیایی با هم است؛ هر واکنشی که رخ دهد، هر دو تغییر می‌کنند!»

درنهایت، قرار نیست که ما کسی را قضاوت کنیم. بلکه قرار است اگر به هویت واقعی خودمان اشراف داریم و می‌دانیم دست به فرافکنی نمی‌زنیم یا لااقل همیشه درباره واکنش‌های خودمان بازاندیشی داریم، در مواقعی که با چنین افرادی مواجه می‌شویم، بتوانیم از خودمان محافظت کنیم.

 

مطالب مشابه را ببینید!