مجله خبری و سرگرمی نایس موزیک‌

معنی ایه تداین در دیکشنری فارسی چیست؟

در این مطلب از سایت انتخاب روز پاسخ دقیق ایه تداین در دانشنامه آزاد واژگان فارسی را پیدا خواهید کرد.

ایه تداین در دانشنامه آزاد فارسی:

[ویکی فقه] آیه تداین. آیه لزوم کتابت بدهی مدت دار را آیه دین گویند.
به آیه ۲۸۲ سوره بقره ” آیه دَین، تداین یا مداینه و قرض” مى گویند. “یا أیها الذین آمنوا اذا تداینتم بدین الى أجل مسمى فاکتبوه … ؛
بقره/سوره۲، آیه۲۸۲.
آیه دین طولانی ترین آیه قرآن هست.
نکات مهم آیه دین
آیه دین در بردارنده نکات فراوانى است که به برخى از آن ها اشاره مى نمائیم:۱ – براى جلوگیرى از هر گونه اشتباه و نزاع و براى قرض و وام و معاملاتی که مقدارى از پول باقى مى ماند باید چیزى نوشته شود؛۲ – نویسنده باید شخص سومى باشد، تا قرارداد از اطمینان بیش ترى برخوردار باشد و از دست برد یکى از طرفین سالم بماند؛۳ – نگارنده باید عادلانه و عین واقعیت را بنویسد؛۴ – نویسنده باید از احکام سند و شرایط معامله آگاه باشد؛۵ – افزون بر نوشتن، طرفین در قرارداد، باید دو شاهد بگیرند؛۶ – نگارنده سند و شهود، نباید به خاطر رعایت حق و عدالت مورد آزار و اذیت قرار گیرند ؛۷ – تداین یعنى سلم – معامله سلف، پیش خرید و پیش فروش – یا نسیه یا اجاره و هر معامله اى که یکى از عوضین مدت دار باشد؛۸- ضرورت تعیین مدت صریح، با قید روز و ماه و سال که از کلمه “مسمی” در آیه بر مى آید؛۹- شاهد باید دو مرد باشد ( یا یک مرد و دو زن )؛ و … .
مستندات مقاله

wikifeqh: آیه_مداینه


[ویکی شیعه] آیه تداین. آیه تداین یا قرض آیه ۲۸۲ سوره بقره و طولانی ترین آیه قرآن است. در این آیه قوانین قرض دادن، قرض گرفتن و معامله کردن بیان شده است. طبق این آیه اشخاصی که معامله مدت دار انجام داده یا به یکدیگر قرض می دهند؛ باید آن را نوشته و به عنوان یک سند تجاری، مورد تأیید دو شاهد قرار بگیرد. بنابر عقیده شیعیان نوشتنِ این سند و قرارداد مستحب است ولی بنابر اعتقاد اهل سنت این عمل واجب می باشد. این آیه به مَداینه و دَین نیز معروف است.
آیه ۲۸۲ سوره بقره طولانی ترین آیه قرآن که به آیه قرض، مداینه و دِین نیز معروف است. این آیه درباره قواعد معامله کردن، قرض گرفتن و قرض دادن است. به عقیده برخی معنای تداین شامل هرگونه معامله ی مدت دار از جمله پیش خرید، پیش فروش، نسیه و اجاره می شود.
بنابر این آیه اشخاصی که معامله ای مدت دار انجام داده یا به یکدیگر قرض دهند، باید آن را شخص عادلی نوشته و علاوه بر آن، دو نفر مرد یا دو زن و یک مرد شاهد این سند تجاری باشند. نوشتن این سند تجاری به عقیده برخی از اهل سنت، واجب بوده و طبق گزارش تفسیر نمونه مشهور عالمان شیعه آن را مستحب می دانند. همچنین برخی نوشتن قرارداد را بر «نویسنده» واجب کفایی دانسته و بنا بر عقیده شیخ طوسی واجب نبوده و هزینه سند و قرارداد به عهده طلبکار است.

wikishia: آیه_تداین


[ویکی اهل البیت] آیه تداین. این صفحه مدخلی از فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام است
آیه دَین: آیه 282 سوره بقره.
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ إِذَا تَدَایَنتُم بِدَیْنٍ إِلَی أَجَلٍ مُّسَمًّی فَاکْتُبُوهُ وَلْیَکْتُب بَّیْنَکُمْ کَاتِبٌ بِالْعَدْلِ…».
بر مشروعیّت و بعضی آداب دین، مانند نوشتن مقدار دین و گرفتن شاهد بر آن دلالت دارد.

wikiahlb: آیه_تداین

مطالب مشابه را ببینید!