معنی ایه استعاذه در دیکشنری فارسی چیست؟
در این مطلب از سایت انتخاب روز پاسخ دقیق ایه استعاذه در دانشنامه آزاد واژگان فارسی را پیدا خواهید کرد.
ایه استعاذه در دانشنامه آزاد فارسی:
[ویکی فقه] آیه استعاذه. آیه استعاذه، آیه ۹۸ سوره نحل، در باره پناه بردن به خدا از شر شیطان است.
آیه ۹۸ سوره نحل را “آیه استعاذه” می گویند: (فاذا قرات القرآن فاستعذ بالله من الشیطان الرجیم)؛ “پس چون قرآن می خوانی از شیطان مطرود به خدا پناه بر”.
نحل/سوره۱۶، آیه۹۸.
“استعاذه” به معنای “پناه خواستن” و عبارت آن این است: “اعوذ بالله من الشیطان الرجیم”. برخی به صورت های دیگری نیز گفته اند؛ مانند: “اعوذ بالله السمیع العلیم من الشیطان الرجیم”.
بودن استعاذه از سنت پیامبر
استعاذه، بنابر نص قرآن، پیش از قرائت قرآن کریم توصیه شده، و گفتن آن پیش از شروع قرائت نماز نیز سنت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلّم بوده است. شیخ طوسی گفته است: مخاطب این آیه، پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم ، ولی مرادش جمیع مکلفان است که هرگاه خواستند قرآن بخوانند به خداوند پناه ببرند.
مکارم شیرازی، ناصر، ۱۳۰۵ -، تفسیر نمونه، ج۱۱، ص(۳۹۶-۳۹۷).
…
wikifeqh: آیه_استعاذه
[ویکی اهل البیت] آیه استعاذه. آیه 98 سوره نحل (که درباره پناه بردن به خدا از شر شیطان است) را ‘آیه استعاذه’ می گویند: «فَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ»؛ پس چون قرآن می خوانی از شیطان مطرود به خدا پناه بر.
‘استعاذه’ به معنای ‘پناه خواستن’ و عبارت آن این است: ‘أعوذ بالله من الشیطان الرجیم’. برخی به صورت های دیگری نیز گفته اند؛ مانند: ‘اعوذ بالله السمیع العلیم من الشیطان الرجیم’.
استعاذه بنابر نص قرآن، پیش از قرائت قرآن کریم توصیه شده و گفتن آن پیش از شروع قرائت نماز نیز سنت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بوده است. شیخ طوسی گفته است: مخاطب این آیه، پیامبر صلی الله علیه و آله ولی مرادش جمیع مکلفان است که هرگاه خواستند قرآن بخوانند به خداوند پناه ببرند.
wikiahlb: آیه_استعاذه